Nederland - 12 september 2018 - Beursbrink

Canadese premier Trudeau waarschuwt voor cannabis gebruik?

door STIJN

Canada, het eerste land dat marihuana op alle vlakken heeft gelegaliseerd. Medicinale marihuana is hier reeds jaren legaal, marihuana voor recreatief gebruik is vanaf oktober legaal. Toch waarschuwt Canadees premier Justin Trudeau zijn volk om er voorzichtig gebruik van te maken.

Canada en marihuana gaan hand in hand, in tegenstelling tot de Verenigde Staten van Amerika. Daar blijft het een moeilijk onderwerp gezien het verschil tussen het beleid dat gevoerd wordt door de federale regering en de staten. Vermits recreatief gebruik op 17 oktober legaal wordt in Canada, gaan de Canadezen moeten opletten als ze de grens met hun buurland oversteken.

Canada – USA

Dat zei premier Justin Trudeau deze week tijdens een interview op ‘CBC Manitoba hours’ omtrent de omschakeling naar de volledige legalisering van marihuana in zijn land. Er werd hem de vraag gesteld wat je moet zeggen als de Amerikaanse grenscontrole vragen stelt over je druggebruik.

Trudeau wist er geen eenduidig antwoord op te geven, maar raadde wel aan om een gepast en goed geformuleerd antwoord te geven. Los daarvan, zou het in principe geen probleem mogen geven vermits de Canadese en Amerikaanse autoriteiten met elkaar in overleg zijn inzake deze kwestie.

Maar voorlopig, zonder dat er consensus is, kunnen de Amerikaanse grenswachters nog altijd beslissen wie het land binnen mag. Het Amerikaanse bureau voor douane- en grensbescherming heeft eerder dit jaar in een verklaring gezegd dat medische en recreatieve cannabis in sommige Amerikaanse staten legaal kan zijn, maar het blijft illegaal volgens de Amerikaanse federale wetgeving.

Ook wilt Trudeau erop wijzen dat het gebruik van marihuana geen probleem vormt, maar dat er wel verstandig geconsumeerd moet worden. Bij overmatig gebruik kan het een negatieve invloed hebben op individuen en families. Maar het legaliseren ervan is noodzakelijk gezien ze op deze manier de zwarte markt kunnen aanpakken en sneller kunnen handelen bij problemen.

Bronnen: Globe and Mail

Foto: Steve Jurvetson – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.