Nederland - 22 juni 2020 - Aandelen

Canadese marihuanaverkopen dalen terug

door STIJN

De Canadezen lijken wat minder trek te hebben in marihuana. De verkopen zijn in april teruggevallen met 1 procent ten opzichte van de maand ervoor. Daarmee wordt de flinke stijging van maart onderbroken, toen gingen de verkopen met 20 procent de hoogte in. Dit zou te maken kunnen hebben met de grote voorraden die momenteel aanwezig zijn.

In maart ging het bijzonder goed met de verkopen van marihuana in Canada. Maar liefst een stijging van 20 procent, een mooie evolutie voor de marihuana industrie. Maar de cijfers voor april temperen de vreugde want de positieve reeks werd doorbroken door een daling van 1 procent.

De reden hiervoor heeft wellicht te maken met twee factoren. Enerzijds zijn er een aantal winkels die de deuren hebben moeten sluiten omwille van de coronacrisis. Anderzijds zou het te maken hebben met de groeiende voorraden. Maar de daling van 1 procent is op zich niet ernstig en toont aan dat de industrie robuust is en tegen een stootje kan gezien de COVID-19 een flinke impact heeft.

Dubbel signaal

Het is alleszins een dubbel signaal voor investeerders en beleggers. De beweging van de beurzenkoersen is dan ook vrij neutraal. Marktkenners blijven positief en verwachten dat de sterke marihuana bedrijven de komende jaren gaan profiteren van de legalisering in de Verenigde Staten.

Sommige aandelen zijn wel in trek bij beleggers. Zo wisten Canopy Growth en Aurora Cannabis respectievelijk met 0,9 en 2,8 procent te stijgen eind vorige week. Maar over de algemene lijn blijft de beweging horizontaal, zoals de HMMJ ETF aantoont op bovenstaande grafiek.

Bronnen: Nasdaq

Foto: Weed Streetwear – Flickr

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel