Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 21 maart 2019 - Beursbrink

Californië kampt met overaanbod marihuana

door STIJN

In Californië gaat de marihuana industrie hard. Er is zelfs sprake van overproductie in deze Amerikaanse staat en dat zou tot een crash kunnen leiden van deze markt. Alle telers tezamen kunnen 4000 ton produceren terwijl de markt eigenlijk genoeg heeft met 1000 ton.

Een kleine alarmbelletje voor de marihuana markt in Californië. Telers zouden er zodanig veel kunnen produceren, dat het de markt in de staat zou kunnen doen crashen. Telers in Californië bezitten samen 4,6 vierkante kilometer aan marihuana ‘boerderijen’. Deze oppervlakte heeft het potentieel om maar liefst 4000 ton marihuana te produceren terwijl er maar 1000 ton nodig is.

Mismatch

Armendo Gudiño, beleidsmanager voor de Drug Policy Alliance, erkent het mogelijke probleem. Hij noemt het een ‘mismatch’ van de vraag en aanbod ten gevolge van de groeipijnen die worden veroorzaakt door de slordige legalisering van recreatieve marihuana die plaatsvond in 2016.

The overwhelming majority of the state has not developed responsible regulations that will allow the market to regulate itself.

Het overaanbod is er gekomen omdat telers de vraag naar marihuana hebben overschat, dat blijkt uit een rapport van Vessel Logistics. Uit een vorig rapport blijkt ook dat de verkoop van marihuana lager was in 2018 dan het jaar voorheen, ook dit zorgde voor een verkeerde inschatting van de telers.

Er is echter wel een mogelijke oplossing voor het probleem van de overproductie, namelijk exporteren. Een ideale kandidaat zou Canada zijn, daar kampen ze namelijk met een tekort aan marihuana. Maar een realistischere aanpak zou de verkoop van marihuana tussen staten zijn.

It could be worthwhile to start having that conversation and considering what steps California would need to take, as well as what changes might need to occur federally, for the state to begin establishing itself as a supplier for other states.

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de producenten de illegale markt gaan betreden. Dit scenario is mogelijk maar eerder onwaarschijnlijk. Het heeft telers namelijk tijd en moeite gekost om een licentie te verkrijgen, ze zullen heus het risico niet nemen om deze licentie kwijt te spelen.

Bronnen: Newsweek

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel