Nederland - 16 oktober 2018 - Beursbrink

Overname doet marihuana aandelen stijgen

door STIJN

Maandag was een gunstige en groene dag voor marihuana aandelen. Eén van Canada’s grootste marihuana bedrijven maakte namelijk bekend een Amerikaans cannabisbedrijf te willen overnemen om de productie en kwaliteit van hun eigen marihuana aanzienlijk te verbeteren.

Het Canadese Canopy Growth kwam maandag met groot nieuws op de proppen. Ze hebben een overname-akkoord met het Amerikaanse Evergreen. Deze strategische zet moet er voor zorgen dat ze sneller kunnen uitbreiden en nieuwe consumentengoederen kunnen aanbieden op de markt.

Evergreen is een onderzoeksbedrijf met de focus op marihuana. Canopy Growth heeft 25 miljoen Canadese dollar ter beschikking om alle 6.221.210 aandelen op te kopen. Het nieuws sloeg in als een bom en zorgde voor een donkergroene golf bij marihuana aandelen op verschillende markten.

Groene beursweek

Canopy Growth steeg 9 procent. Maar ook Tilray en Aurora Cannabis stegen respectievelijk 7,1 en 7,5 procent. Het overnamenieuws wordt dus gesmaakt door marihuanabeleggers en -investeerders, het is alleszins een teken dat de industrie niet stilzit en blijft evolueren in de juiste richting.

Dinsdag werd de ‘winning streak’ gewoon verder gezet. Canopy steeg nog eens met 13 procent, Tilray steeg met 11 procent en Aurora Cannabis met 9 procent. Voor Canopy is dit een mijlpaal omdat ze met deze zet de Amerikaanse markt betreden. Ze zijn er ook van overtuigd dat ze een stapje voor zijn op hun concurrenten op vlak van uitbreidingen.

The deal will be complementary to Canopy’s current hemp operations in Saskatchewan, Canada. In addition, the transaction provides an opportunity for Canopy to reduce the cost of its CBD production by applying ebbu’s intellectual property.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel