VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 29 september 2020 - Beursbrink

‘Buy gold now’

door STIJN

Voor zakenbank UBS is het duidelijk, koop nu goud. Ze raden beleggers en investeerders aan om goud in te slaan omdat het edelmetaal een zeer goede ‘hedge’ is tegen de risico’s die de Amerikaanse presidentsverkiezingen met zich meedragen. Sterker nog, de analisten van UBS verwachten dat goud dit jaar nog 2.000 dollar per ounce waard zal zijn.

De financiële markten zetten zich schrap voor een belangrijke gebeurtenis die zal plaatsvinden in november, namelijk de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit gaat ongetwijfeld gepaard met risico’s. Zakenbank UBS beweert dat goud een goede manier is voor beleggers en investeerders om zich hier tegen in te dekken. Met andere woorden, ze raden ons aan goud te kopen.

Kelvin Tay, CIO bij UBS, benadrukte dat ze een grote voorstander zijn van het gele edelmetaal. Hij verwacht ook dat goud tegen het einde van dit jaar 2.000 dollar waard zal zijn gezien de onzekerheden en angst omtrent de pandemie en de presidentsverkiezingen.

We like gold, because we think that gold is likely to actually hit about $2,000 per ounce by the end of the year. And gold has certain hedges to it. In the event of uncertainty over the U.S. election and the Covid-19 pandemic, gold is a very, very good hedge. And its recent weakness represents a great entry point for investors

Potentieel

De goudprijzen hebben dit jaar een absoluut hoogterecord gehaald, namelijk 2.069 dollar. Maar sindsdien is het alleen maar bergaf gegaan, zelfs tot 1.854 dollar.  Ondertussen zit goud opnieuw in de lift en noteert op dit moment aan 1.890 dollar per troy ounce. Dat wil dus zeggen dat UBS verwacht dat de goudprijs nog eens 110 dollar zal stijgen de komende drie maanden.

Het edelmetaal is ook aantrekkelijk vanwege de lage rente, aldus Tay. Als de rentetarieven laag blijven, zoals de Amerikaanse centrale bank heeft aangegeven, zullen de alternatieve kosten van het bezitten van goud ‘vrij laag’ zijn. Dat komt omdat beleggers en investeerders de rente, die anders zou worden verdiend bij goede rendabele activa, niet overslaan.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.