Nederland - 30 september 2022 - crypto
door VINCE

Britten vluchten naar Bitcoin

’s Werelds oudste valuta, het Britse pond (GBP), bereikte onlangs een recordlaagte ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het handelsvolume tussen Bitcoin (BTC) en de Britse pond steeg echter naar een recordhoogte. Een steeds grotere groep Britten ruilen hun fiatmunt dus in voor Bitcoin.

Afgelopen dinsdag bereikte de koers van GBP t.o.v. de dollar een all-time low van £1/$1,07. De drastische daling van de waarde van het pond is grotendeels te wijten aan de begrotingsaankondigingen van vorige week. Beleggers in het Verenigd Koninkrijk zien dit beeld niet zo zitten, en het toenemende BTC/GBP-handelsvolume is een teken dat ze de grootste cryptomunt de voorkeur geven.

Het BTC/GBP-handelsvolume

James Butterfill, researchdirecteur bij CoinShares, gaf onlangs de gegevens vrij over de volumes van het paar via Twitter. Deze gegevens liet zien dat op maandag 26 september, het BTC/GBP-handelsvolume op meerdere beurzen een recordhoogte van $881 miljoen bereikte. Dit terwijl de gemiddelde dagelijkse activiteit vanaf 2021 ongeveer $70 miljoen is. Zie de grafiek van deze gegevens hieronder:

Butterfill merkte het volgende op over deze ontwikkeling:

When a FIAT currency is threatened, investors start to favour Bitcoin

Ook voegde hij nog een tabel toe, waarin het BTC/GBP-handelsvolume wordt vergeleken met die van andere fiat valuta’s. Deze zie je hier:

Je ziet hier het USD-volume van afgelopen maandag per btc-handelspaar, vergeleken met het gemiddelde dagelijkse USD-volume over de 7, 30, en 365 dagen ervoor. Het BTC/GBP-handelsvolume van maandag was dus ruim 1.400% hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 365 dagen!

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.