‘The President’s Tweet’

Op het moment van schrijven, zijn de Amerikaanse beurzen flink aan het dalen. Zo’n 3% en daarmee een van de slechtste handelsdagen in 2019.

  1. Trump maakte nieuwe invoertarieven bekend,
  2. China reageerde spontaan met een devaluatie van de yuan (al is dit officieel gewoon ‘marktwerking’).
  3. Trump is boos.
  4. China is boos.
  5. Beleggers zijn onzekerder dan ooit.

En de beurzen nemen een duikvlucht van jewelste. Logischerwijs is China de gebeten hond, met een markt die flink wordt afgestraft. Dat is voor ons weer iets minder goed nieuws, aangezien we zojuist het Azië Rapport hebben opgestart om te profiteren van de kansen die ontstaan in de Aziatische regio.

U begrijpt dat de aandelen die wij hebben getipt in onze rapportage, het vandaag ook niet bijzonder doen. Maar dat neemt niet weg dat wij positief blijven op de Aziatische regio en China nog steeds bijzonder ondergewaardeerd vinden.

Vandaag hebben we de daling al een beetje besproken en onze beleggers gewezen op het volgende: China is nu voor 40% afhankelijk van de export. Dat moet veranderen en ligt ook in de ambities van het land, waardoor je als belegger de luxe hebt om nu uit een rijsttafel van mooi en goedkoop gewaardeerde Chinese small- en midcaps te kiezen, die het merendeel van de omzet halen uit de Chinese consument.

De angst van Morgan Stanley

Morgan Stanley heeft in een researchnote de angst uitgesproken over het volgende: als de tarieven met 10% doorgaan, is het waarschijnlijk dat China zal terugslaan. En Trump zal dan in reactie nog een keer met tariefverhogingen komen. Tot 25%.

Wat uiteindelijk zal leiden tot een wereldwijde recessie. In een moordend tempo, want Morgan Stanley verwacht dit binnen 3 kwartalen.

Waar het mij vooral aan doet denken?

Volg michiel op de voet

Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.