Miljardairs stappen (eindelijk) in Vanadium

Wie ons al wat langer volgt, weet dat wij al een tijdje erg positief zijn op Vanadium. Sterker nog, we zien dit als een van de betere beleggingskansen die je vandaag de dag kan maken.

En wij zijn niet meer de enige die daar zo over denken. Leon Cooperman, een van de beste beleggers ter wereld, heeft vorige week bekend gemaakt dat hij investeert in vanadium.

Zijn motivatie is glashelder:

‘Een groot gedeelte van de markt is nu erg efficiënt geprijsd, maar ik kijk liever naar de sectoren die nog niet efficiënt zijn geprijsd’.

Cooperman stelt in het interview met CNBC dat de huidige aandelenmarkt fair is gewaardeerd. Niet goedkoop, niet te duur. Maar dat er nog wel sectoren zijn met een stevige onderwaardering. Dit zijn de ‘niet-efficiënt’ geprijsde activa, zoals Cooperman die noemt.

Een daarvan is vanadium.

En wij begrijpen waarom hij vindt dat de markt het potentieel van vanadium fors onderschat (en daardoor onderwaardeert). Wij vinden dat namelijk ook.

Het is eigenlijk heel simpel. De meerderheid van beleggers heeft nog nooit gehoord van vanadium. Dat komt, omdat het tot voor kort altijd werd gebruikt als een staalversterker. Niet zo heel interessant – behalve voor autobedrijven, vliegtuigmaatschappijen, staalverwerkers, industrie e.d. Maar niet echt voor beleggers.

Daar is verandering in gekomen.

Zo wordt vanadium allang niet meer alleen gebruikt voor het versterken van staal, maar ook voor het maken van grote batterijen (formaat zeecontainer), waarmee je hele dorpen en zelfs steden kan voorzien van stroom.

Het idee is heel simpel: je hebt een groot park met groene energie. Denk aan zonnepanelen. Die vrijgekomen energie sla je op in een vanadiumbatterij. En daarmee kan je dan voorzien in de energiebehoefte. Zonder dat daar fossiele brandstoffen aan te pas komen.

In tegenstelling tot lithium vatten dit soort batterijen geen vlam en zijn ze zeer schaalbaar (en dus industrieel toepasbaar). Hierdoor is het ideaal voor een enorme energieopslag.

Dat is een investering waar wij blij van worden.

Er is fundamenteel een hele duidelijke reden waarom we in de komende jaren nog veel meer van vanadium gaan horen. De vraag naar energieopslag stijgt nog iedere dag en de noodzaak voor meer groene energie mag duidelijk zijn.

En dan heb je daarnaast nog eens een zeer interessante marktwerking.

De markt voor vanadium is namelijk erg klein. Waarbij de bulk van de productie uit China en Rusland komt. Dit zorgt al tijden voor een grotere vraag, dan dat er aanbod is.

vanadium

Wat verklaart, waarom de prijs al maanden aan het stijgen is.

Nu heeft Cooperman in het interview met CNBC nog iets interessants aangegeven: zijn team, houdt zelfs rekening met een vanadiumprijs van 25 tot 30 dollar.

Als deze verwachting klopt (en wij vinden dat niet zo’n gekke gedachte) dan betekent dit dat vanadiumbedrijven heel veel meer gaan verdienen. Wat natuurlijk weer een uitwerking zal hebben op hogere beurskoersen.

En dat is natuurlijk weer prima nieuws voor de aandelen in onze vanadiumgids. Al hebben we daar nu al niets te klagen, want ons favoriete vanadiumaandeel staat ondertussen alweer ruim 80% in de plus. In een periode van nog geen 12 maanden.

Miljardairs stappen langzaam in vanadium. En dat doen ze natuurlijk niet zonder reden…. Hou vanadium maar goed in de gaten, we gaan er veel meer over horen!

Bekijk ook beleggen in kobalt

Volg michiel op de voet

Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.