Investeer je niet in crypto? Lees dit

In Canada zijn banken nu in staat om rekeningen van burgers te bevriezen, zonder toestemming van de rechter. Het is een reactie op het truckerprotest in Canada. Een behandeling zoals normaal alleen terroristische organisaties die krijgen. Terwijl een derde van de Canadezen de truckerbeweging steunt. Het is weer eens een keiharde bevestiging voor crypto.

Hieronder de aankondiging:

De cryptomarkt staat vooral bekend om z’n volatiliteit en dat schrikt veel mensen af. Dat is zonde, want achter de volatiliteit (wat zeker klote kan zijn als je all-in gaat op een top) zitten enkele zekerheden waarom de cryptotechnologie uiteindelijk zal slagen.

Digitalisatie

De wereld digitaliseert al een tijdje omdat het ons leven een stuk efficiënter inricht. Dankzij computers kosten heel veel dingen veel minder tijd en kosten minder geld. Sectoren als media zijn bijvoorbeeld al gedigitaliseerd.

Andere sectoren als de financiële kunnen dankzij crypto volledig gedigitaliseerd worden. En dan echt volledig. Decentralized Finance (DeFi) kan letterlijk de kantoren en bankmedewerkers vervangen voor computercode.

Demografie

Een andere zekerheid is dat baby’s worden geboren en mensen dood gaan.

Met iedere seconde die tikt is er dus een groter deel mensen dat digitale systemen vertrouwt. Ook al gebruikt de jeugd nu nog geen crypto technologie, ze spenderen wel geld aan online items in Fortnite of FIFA.

De stap is dan natuurlijk niet groot om je centen in andere digitale systemen te stoppen, zoals bitcoins, ethers of NFTs.

Onafhankelijkheid

Dat er tal van voorbeelden zijn waar de overheid burgers in de steek laat, is niets nieuws.

Al is het maar dat de afgelopen 10 jaar spaarders ieder jaar hebben moeten inleveren. Of dat een grote groep burgers, met een redelijk draagvlak, in een G7 land eenzelfde maatregel voor de kiezen krijgen als leden van Al Qaida, terwijl ze geen geweld plegen.

Het is niet dat mensen snakken naar systemen waarin ze zelf mogen bepalen wat ze doen. Het is eerder dat de overheid door hun acties het mensen zo onmogelijk maakt dat ze een alternatief systeem zoeken.

Bij Canadezen waarvan de bankrekening zomaar kan worden bevroren is dat wel heel letterlijk.

Crypto is het enige alternatief

Het enige alternatief dat taken van de overheid (en banken) kan vervullen zijn publieke blockchains. Het zijn de enige systemen die recht tot bezit soeverein kunnen handhaven.

De vraag naar deze publieke blockchains zal dus toenemen en daarmee de vraag naar de cryptomunten achter de netwerken (zoals ETH).

Anno 2022 moet je daarom als verstandige burger een stukje van je vermogen in crypto hebben. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Met bitcoin, maar vooral met Ethereum (door de grotere mogelijkheden dankzij smart contracts) verzeker je jezelf van een plek in een alternatief systeem.

Je verzekeren van een plek in een alternatief systeem is voor het grootste gedeelte van de mensen nu natuurlijk nog niet van belang. Ik heb mijn coins voornamelijk voor koerswinst en ben ook niet vies om soms wat uit te cashen naar het traditionele systeem.

Dat neemt alleen niet weg dat de kans aanzienlijk is dat overheden in de komende tien jaar het zo onmogelijk maken dat je moet overstappen naar de crypto technologie. Dan betaal je natuurlijk de hoofdprijs.

Gelukkig is dat niet morgen, maar iedere dag stuwen de drie trends meer mensen naar crypto. Wie vijf jaar geleden had gezegd dat een G7 land een aanzienlijk gesteund deel van de bevolking zou behandelen als terrorist zou niet serieus genomen zijn. Nu gebeurt het.

Wordt daarom snel soeverein en koop crypto!

Disclaimer: ik ben geen financieel adviseur en totaal niet bevoegd om financieel advies te geven.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.