Nederland - 17 juni 2022 - Beursbrink
door STIJN

‘Bitcoin en crypto blijven duurzame assets’

De verkoopgolf op de cryptomarkt in juni heeft zelfs de sterkste bull doen twijfelen over de toekomst van bitcoin en andere digitale munten. Maar verschillende marktkenners verwachten niet dat we ons moeten voorbereiden op een lange periode van teloorgang en houden voet bij stuk dat het duurzame assets blijven.

Nervositeit en paniek heersen op de cryptomarkt. Bitcoin is bijzonder hard gedaald ten opzichte van zijn piek in november vorig jaar. Toen bijna 70.000 dollar waard, nu noteert de munt rond de 20.000 dollar. Er wordt hard getwijfeld aan de toekomst van bitcoin en digitale munten, maar BlackRock CIO Rick Rieder blijft overtuigd over de duurzaamheid van deze activaklasse.

I still think Bitcoin and crypto are durable assets. It’s a durable business, but there was so much excess built around it in cash.

De acties van de Federal Reserve wegen zwaar door op zowel aandelen als digitale munten. Aandelen van bedrijven die blootgesteld zijn aan crypto, krijgen eens zo hard rake klappen. Coinbase, Robinhood en Microstrategy zijn fors onderuit gegaan de afgelopen weken.

Sentiment

Deze week pauzeerde Coinbase aanwervingen en kondigde aan dat het cryptohandelsplatform 18 procent van zijn personeelsbestand zou schrappen. Robinhood werd ondertussen getroffen door een reeks downgrades van Wall Street vanwege zorgen over de verhoogde marktvolatiliteit. Het aandeel noteert nu ongeveer 17 procent onder de boekwaarde.

De huidige crash zou investeerders en beleggers moeten aansporen om de dip te kopen. Maar het sentiment is zo bedrukt, dat men liever de kat uit de boom kijkt. Rieder zegt dat het moeilijk is om te voorspellen waar de prijzen naartoe zullen gaan, maar hij waarschuwt dat activa onder deze druk vaak naar beneden schieten alvorens ze herstellen naar hogere niveau’s.

Bronnen: Brian Sozzi – Yahoo Finance

Foto: RawPixelCC0 1.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.