In Californië wordt net zoveel wiet als bier verkocht…. (en daar stopt het niet)

Voor 2019 wordt in Californië een marihuanaomzet van 5 miljard dollar verwacht. Dat is natuurlijk veel geld voor een sector die nog geen jaar legaal is in de staat. Maar wat wellicht nog veel interessanter is: in Californië wordt ook voor 5 miljard dollar aan bier verkocht.

Uit een onderzoek door mediabedrijf Eaze, blijkt dat marihuanabeleggers in Californië minder veel drinken en soms helemaal zijn gestopt met alcohol.

Dat mag natuurlijk niet als donderslag bij heldere hemel komen voor beleggers. We weten immer al veel langer dat alcoholbedrijven zich zorgen maken over de intrede die het groene goud langzaam maakt in hun markt: recreatieve drugs (ja, alcohol valt daar ook onder).

Minder alcohol door wiet

Nu consumenten voor het eerst een goed alternatief hebben voor alcohol, worden er nog meer trends zichtbaar: vooral millenials hebben liever marihuana dan een goudgele rakker en stappen vaker over op een beetje marihuana.

Dat maakt marihuana direct een ‘double threat’. Niet alleen stappen consumenten over, maar is het ook nog eens de meest waardevolle doelgroep.

Ook Bruce Linton, van marihuanabedrijf Canopy Growth Corp, heeft al aangegeven dat alcoholbedrijven moeten oppassen. Linton verwacht dat consumenten binnenkort in een bar een ‘Tweed & Tonic’ kunnen bestellen. Tweed is een van de wietmerken die Canopy in zijn portefeuille heeft.

Dat het juist Linton is die inzet op een Tweed & Tonic mag ook niet verbazen. Constellation Brands, van biermerk Corona, heeft bijvoorbeeld een belang van 9,9% in Canopy genomen om zo een eerste stap in de cannadrinks-markt te zetten.

En met de ‘Tweed & Tonic’ opmerking van Linton, mag duidelijk zijn waar deze samenwerking naar toe zal leiden: meer drankjes met cannabis.

Edibles & Infused drink op naar legaliteit

Nu is het zo dat drankjes met cannabis nog niet legaal zijn, maar er in Canada wel plannen zijn om dit legaal te maken in het komend jaar.

En wat dat betreft, is het in onze optiek zeer interessant om andere brouwers in de gaten te houden. Constellation is namelijk niet de enige brouwer die interesse heeft in een marihuanabedrijf.

Wat wil je ook, als marihuana volgend jaar voor net zoveel omzet zorgt als de hele bierindustrie in een van de grootste staten in Amerika?

Brouwer Molson Coors, een concurrent van Constellation, voelt ook druk van de marihuanaindustrie en heeft al aangegeven ‘in gesprek te zijn’ met verschillende marihuanabedrijven.

Hoewel details nog niet bekend zijn gemaakt, is de noodzaak wel duidelijk: de bierbrouwer worstelt al jaren met een dalende omzet (en een dalende koers), waarbij een deal in de marihuanaindustrie weleens kan zorgen voor een ommekeer voor het bedrijf.

Op 1 augustus worden de cijfers gepubliceerd van Molson en dan kan er weleens wat meer duidelijkheid worden gegeven over de vooruitgang met deze ‘gesprekken’. Mocht blijken dat er inderdaad een goede progressie is geboekt, dan is dit al het zoveelste bedrijf van buitenaf dat interesse toont in de marihuanasector.

Overnamespektakel in de marihuanasector

En daarmee komen we direct bij een verwachting die wij hebben voor de marihuanamarkt: er gaan dit jaar nog veel meer overnames volgen.

Onze abonnees van de Marihuana Handleiding hebben hier overigens ervaring mee: MedReleaf, een van de kandidaten in onze selectielijst, is recent nog overgenomen.

Marihuana beleggen

Waarbij je in bovenstaande tabel kan zien dat de deals niet alleen toenemen in aantal, maar ook in kapitaalgrootte. Natuurlijk een positieve ontwikkeling voor beleggers in de marihuanasector….

Volg michiel op de voet

Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.