Nederland - 4 mei 2022 - crypto

Bitcoinadoptie: deze landen en steden adopteerden BTC in april

door SVEN VAN GASSE

De cryptokoersen zijn in 2022 alles behalve iets om blij van te worden. Bitcoin noteert bijvoorbeeld aan een verlies van zo’n 20%. Toch beweegt er heel wat in de cryptomarkt. Steeds meer landen en steden starten met de adoptie van bitcoin.

Vooral in april was er een hele rits van adoptie van Bitcoin. Charles Edwards, oprichter van Capriole Fund, stelde op Twitter het volgende lijstje samen. Zoals je in het lijstje kan zien zijn er landen en steden van over heel de wereld die de adoptie van crypto inzetten.

Geen effect op de koers

Ondanks de steeds groter wordende adoptie, heeft dit nog geen effect op de koers. Dit zal op korte termijn waarschijnlijk niet meteen veranderen. Crypto handelt vooralsnog hand in hand met de aandelenmarkt en de problemen in de wereldwijde economie. Op dit moment is er genoeg om je zorgen over te maken zoals de torenhoge inflatie en de economische impact van de invasie van Rusland in Oekraïne.

Maar voor de langere termijn is dergelijke adoptie weldegelijk belangrijk. We geloven dat dit meer mensen naar het Bitcoin netwerk zal sturen en een groter netwerk zal uiteindelijk positief zijn voor de waarde.

Tweede land maakt bitcoin wettelijk betaalmiddel

Op 28 april maakte de Centraal Afrikaanse Republiek van bitcoin een legaal betaalmiddel in het land. Hiermee is het het tweede land, na El Salvador dat bitcoin invoert als wettelijk betaalmiddel. De adoptie van bitcoin als betaalmiddel in de wereld zal in verschillende stappen verlopen. De volgende video (First Follower) illustreert op een ludieke wijze hoe het proces kan verlopen.

Door het besluit van de Centraal Afrikaanse Republiek, is het voor het land ook mogelijk om zelf bitcoin te kopen. El Salvador doet dit bijvoorbeeld ook. Eind januari, toen bitcoin op haar laagste punt in maanden noteerde, kocht El Salvador nog voor $15 miljoen aan bitcoin om de reserves aan te vullen.

Zo kan bitcoin naar $1 miljoen

Volgens ons zullen na de Centraal Afrikaanse Republiek en El Salvador nog landen volgen die bitcoin als wettig betaalmiddel zullen toelaten. Wij geloven dat verschillende landen bitcoin op hun balans zullen opnemen voor 2025. De huidige adoptie is daarom heel belangrijk.

Wanneer genoeg landen bitcoin op de balans opnemen, wordt bitcoin een reserveactiva. Wanneer dit het geval is, kan dit bitcoin zeker naar $1 miljoen per munt brengen. Ook VanEck, een ETF-aanbieder met $65 miljard onder beheer, gelooft dat bitcoin naar $1 miljoen kan gaan. VanEck stelt dat bitcoin $1,3 miljoen per munt kan halen, wanneer goud en bitcoin de enige reserves zouden zijn.Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.