Nederland - 15 april 2022 - crypto

Bitcoin weldra als betaalmiddel geaccepteerd door flinke groep grote bedrijven

door VINCE

Bitcoin wordt al tijden gezien als het digitale goud, in de zin dat het goed is voor het opslaan van waarde. Maar inmiddels wordt er ook steeds meer progressie gemaakt bij grote bedrijven in het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Het Lightning Network speelt hier zeer belangrijke rol in voor Bitcoin.

Dit Lightning Network is het layer-2 netwerk van Bitcoin. Hiermee kunnen Bitcoin-transacties veel sneller en goedkoper voltooid worden, dan via het mainnetwerk van Bitcoin. Dit zou bijvoorbeeld dagelijkse transacties via Bitcoin, zoals het kopen van een brood bij de bakker, een stuk toegankelijker maken.

Bedrijven integreren Bitcoin’s Lightning Network (LN)

Jack Mallers, CEO van de LN-wallet Strike, heeft aangekondigd dat Strike samen is gaan werken met Shopify, NCR en het Blackhawk Network. Strike is hiermee geïntegreerd in alle Shopify websites, die vervolgens betalingen in bitcoin kunnen ontvangen via het Lightning Network.

Het nóg interessantere nieuws zit hem in de samenwerking met NCR en het Blackhawk Network. Zij verlenen namelijk onder andere diensten aan de wereldwijd bekende bedrijven zoals McDonald’s, Home Depot en nog duizenden andere multinationals.

Tijdens Jack’s presentatie waar hij dit nieuws aankondigde liet hij ook onderstaande slide zien, waarop een aantal van de bedrijven worden genoemd waar je volgens hem kan gaan betalen via het Lightning Network.

Het belang voor Bitcoin van deze integraties

Bitcoin wordt momenteel nog gebruikt als digitaal goud. Dit representeert een goede opslag van je waarde door de veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk plus het beperkte aanbod.

Echter voor het maken van betalingen krijgt Bitcoin vaak niet de voorkeur. Het netwerk heeft namelijk erg hoge fees en van de langzame transacties van 10 minuten zijn mensen ook niet zo gediend. Niet ideaal als je bijvoorbeeld even snel wat te eten wilt kopen.

Een layer-2 netwerk zoals hier het Lightning Network lost het probleem van hoge fees en langzame transacties natuurlijk op. Maar deze netwerken hebben altijd een gebrek aan adoptie bij bedrijven gehad, waardoor het nog nergens toegepast werd.

Door de samenwerkingen die Jack Mallers aan gaat, zijn de adoptiekansen voor het LN, en daarmee Bitcoin, bij grote bedrijven plots enorm vergroot.

Groei van het netwerk

Onderstaande grafiek laat de omvang van het Lightning Network zien via de hoeveelheid BTC dat in het netwerk zit.

Vanaf begin mei is de omvang enorm gaan groeien nadat El Salvador aankondigde dat het bitcoin als betaalmiddel wilde gebruiken. Toen op 7 september bitcoin daadwerkelijk een betaalmiddel was, versnelde de groei nogmaals na een klein dipje.

En na een korte rustperiode in de omvang-groei rond januari zien we nu weer een stijging opkomen wat wellicht te maken heeft met de verdere integratie van het Lightning Network.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.