België - 6 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Bitcoin op nieuw hoogtepunt net voor lancering ETF

De virtuele munt bitcoin is officieel meer waard dan goud. Voor een bitcoin betaalt men momenteel al 1280 USD terwijl een troy ounce goud slechts 1231 USD oplevert. Volgens deze waardering zouden alle bitcoins samen een waarde hebben van 20 miljard USD.

Bitcointracker

Ondanks de recente rally (+68% op drie maanden tijd) zou de koers van bitcoin nog wel eens een tijdje positief kunnen evolueren.

De eerste 3 bitcoin ETF’s (Exchange Traded Funds) zouden namelijk in de nabije toekomst beschikbaar kunnen worden voor beleggers.

Door de uitgifte van deze ETF’s zouden beleggers op eenvoudige wijze kunnen inspelen op het succes (of het falen) van bitcoin, zonder dat ze hiervoor zelf Bitcoins moeten gaan kopen.

bitcoin

Goedkeuring?

Op 11 maart en 30 maart neemt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een besluit over de eerste twee voorstellen voor een bitcoin-ETF. Het eerste voorstel werd bijna 4 jaar geleden ingediend door de broeders Winklevoss.

De beslissing van de SEC zal veelzeggend zijn voor het toekomstige succes van bitcoin.

Een afkeuring van de bitcoin ETF’s zou de koers van bitcoin ongetwijfeld een serieuze klap bezorgen. Omgekeerd, zou een goedkeuring van de trackers de vraag naar de digitale munteenheid kunnen doen groeien. Schattingen in de bitcoinwereld gaan al uit van een toestroom van 300 miljoen USD in de eerste week, iets waar bitcoinhandelaars mogelijk al op vooruitlopen.

Mike Venuto van Toroso Investments legt in een blogartikel op ETF.com mooi uit waarom hij gelooft dat er meer dan 50% kans is dat er een Bitcoin ETF komt.

I’d say that there’s a greater than 50% chance there will be a bitcoin ETF. – Mike Venuto

Andere analisten zoals Neena Mishra, directeur bij het ETF onderzoeksteam van Zacks Investment Research, schatten de kans op goedkeuring op slechts 40 percent.

Het succes van bitcoins

Onze in-huis analist, Francis Muyshondt lichte de zaak alvast toe op Kanaal Z en legt uit dat het succes van Bitcoin voornamelijk bepaald wordt door zijn ‘onprintbaarheid’. Waarmee bedoeld wordt dat de cryptocurrency – in tegenstelling tot normale munten – niet zomaar kan worden bijgedrukt.

Ook genieten mensen die betalen met bitcoins van complete anonimiteit.

In het Westen heerst er nog veel scepticisme omtrent de cryptocurreny, het zijn voornamelijk de Chinezen die de virtuele munt omarmen. In de laatste maanden van 2016 was de renminbi in 99% van de gevallen de valuta waarin werd gewisseld met de bitcoin.

Men vermoedt dat de bitcoin in China voornamelijk gebruikt wordt als hulpmiddel om de renminbi om te zetten naar buitenlandse munten, nu er strengere regels van kracht zijn om de vlucht van de Chinese munt uit China tegen te gaan.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.