Nederland - 19 oktober 2021 - Beursbrink

Bitcoin-ETF van ProShares kan Bitcoin hoger duwen

door STIJN

Beleggers en investeerders die interesse hebben om te investeren in Bitcoin, maar geen zin hebben om een cryptoportefeuille aan te maken, kunnen vanaf vandaag gewoon terecht bij hun broker. ProShares gaat namelijk de allereerste Bitcoin-ETF lanceren op Wall Street met het tickersymbool ‘BITO’. Dit zou de prijs van Bitcoin nog hoger kunnen duwen.

Vanaf dinsdag 19 oktober kunnen beleggers en investeerders Bitcoin kopen zonder de digitale munt effectief te kopen, namelijk via de allereerste Bitcoin-ETF. ProShares lanceerde deze exchange-traded fund op Wall Street via het tickersymbool ‘BITO’. Dit is de zoveelste mijlpaal voor Bitcoin en de volledige cryptomarkt, een signaal dat digitale munten steeds meer geaccepteerd worden.

ProShares CEO Michael Sapir vergelijkt de lancering van zijn Bitcoin-ETF met de allereerste aandelen-ETF die in 1993 op de markt kwam. De Amerikaanse markt voor ETFs is ondertussen gegroeid naar 5,4 biljoen dollar, waarvan 9 procent in bezit is van gewone beleggers.

ETF

De cryptomarkt is ondertussen gegroeid naar een waarde van 2,5 biljoen dollar waarvan Bitcoin de grootste is op dit moment. Het fonds zal niet rechtstreeks in Bitcoin zelf beleggen. In plaats daarvan zal het zich richten op futures met betrekking tot Bitcoin, een markt die onder toezicht staat van Amerikaanse regelgevers. Dat betekent dat beleggers zich vooral bewust moeten zijn van wat ze kopen en hoe het waarschijnlijk zal presteren.

Marktkenners verwachten in ieder geval een positieve invloed van de ETF op de waarde van Bitcoin. Beleggers en investeerders die interesse hebben in crypto, maar liever geen account maken bij een cryptohandelsplatform omdat ze het niet vertrouwen of te ingewikkeld vinden, kunnen nu zonder veel moeite geld investeren in deze ETF en zich alsnog op de cryptomarkt begeven.

Bronnen Stan Choe – AP News

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.