Cryptoknallers - 28 februari 2023 - crypto
door VINCE

Bitcoin analist stelt waanzinnig koersdoel: $10M per bitcoin!

Overal zie je prijsverwachtingen voorbij komen voor ’s werelds grootste munt, Bitcoin. Fondsbeheerder en Bitcoin-expert Jesse Myers deelde ook zijn koersverwachting. Maar de koers die hij noemde moet je toch wel even laten bezinken… Volgens Cointelegraph verwacht Myers namelijk dat Bitcoin in de komende decennia de $10 miljoen ‘makkelijk’ zal passeren! Ook is hij niet de enige die zo optimistisch is over Bitcoins toekomst.

728x90

Bitcoin heeft de essentiële kenmerken om reusachtig te worden

Volgens Myers is Bitcoin in staat om de rol van “digitaal goud” te vervullen. Hiervoor ziet hij twee eigenschappen die cruciaal zijn. Ten eerste Bitcoins vermogen om te stijgen in waarde, en ten tweede zijn toenemende schaarste. Met deze kenmerken is het vrijwel voorbestemd dat de munt waarde uit andere activaklassen zal opzuigen. En hoewel Myers Bitcoin het digitale goud noemt, is er wel een duidelijk verschil tussen de munt en het fysieke goud:

Gold is good at storing purchasing power, but Bitcoin grows purchasing power!

Om Bitcoins waardevolle kenmerken in beeld te brengen t.o.v. andere activa, deelde Myers de volgende afbeelding:

Voor beleggers is dit natuurlijk enorm interessant, maar Myers herinnert zijn lezers er wel gelijk aan dat je de (weliswaar brute) volatiliteit onderweg moet kunnen overleven.

Myers: “Bitcoin could 500x over the coming decades”

De benodigde eigenschappen van ’s werelds grootste munt om enorm te groeien zijn dus op orde, aldus Myers. Maar hoe komt hij dan aan een prijs van maar liefst $10 miljoen dollar voor Bitcoin? Zijn berekening hiervan begon bij het benoemen dat in Bitcoin momenteel 0,05% van het wereldwijde beschikbare vermogen zit.

Met dat in gedachten moeten we volgens Myers onszelf een belangrijke vraag stellen: wanneer de mechanica van Bitcoin blijft werken (waardoor het elke 4 jaar betrouwbaar in waarde blijft stijgen), zal meer dan 0,05% van het wereldkapitaal uiteindelijk gaan beseffen dat het in zo’n actief wil zitten?

Hij beantwoordt deze vraag in ieder geval met een overtuigende “ja”, en zegt dat $10 miljoen voor één bitcoin nog een conservatieve schatting is! Om het anders te verwoorden, gelooft Myers dat Bitcoin uiteindelijk zeker ~25% van het wereldkapitaal kan opeten. Dit terwijl het vandaag slechts 0,05% uitmaakt. Dit betekent dat de munt 500x kan gaan in de komende decennia, in reële termen (gecorrigeerd voor inflatie)!

ARK Invest: “In ‘bear-case’, Bitcoin will still be at $258.000 by 2030”

Of je Myers nou voor gek verklaard of niet, volgens Cointelegraph is hij zeker niet de enige die torenhoge Bitcoin-prijswaarderingen deelt voor de komende decennia. Volgens hen beweren sommigen zelfs dat binnen dit decennium de $1 miljoen nog wordt behaald.

Investeringsbeheerbedrijf ARK Invest is hier een van. In hun ‘Big Ideas 2023’ outlook deelden ze een uitgebreide verwachting voor Bitcoins koers tegen 2030, met verschillende scenario’s. Zie de prognose hieronder:

In hun slechtste geval, ofwel de ‘bear case’, koerst Bitcoin in 2030 nog steeds aan de $258.000 (~10x t.o.v. de huidige koers). Maar in een gunstig verloop van dit decennium voor Bitcoin, wordt de grens van $1 miljoen zeer ruim gepasseerd!

Moet je nu investeren in Bitcoin?

De langetermijnvooruitzichten van Bitcoin zien er interessant uit. Maar de weg er naartoe zal zeker erg volatiel gaan zijn. Op de korte termijn is winst dus alles behalve zeker. Ben jij als belegger wél op zoek naar rendement op de kortere termijn? Dan zou je eens kunnen kijken welke cryptomunten wij nu interessant vinden!

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 23 verschillende interessante cryptomunten! Voor deze gids kijken ze niet naar Bitcoin maar focussen ze op de wat kleinere coins, die straks in een flinke stierenmarkt extra explosief kunnen knallen.

Abonneer je nu via deze link!

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 maanden geleden

Good post! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.