Nederland - 5 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: hogere winst verwacht voor Europese bedrijven

(ABM FN-Dow Jones) Beursgenoteerde bedrijven in de pan-Europese index STOXX 600 zullen over het eerste kwartaal van 2017 een winststijging rapporteren van 7,8 procent op jaarbasis. Dit is de verwachting van Thomson Reuters voor het cijferseizoen, dat net is begonnen.

Van de tien sectoren die Thomson Reuters onderscheidt in de index zullen er zeven een winstgroei laten zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar terug. De energie sector zal naar verwachting de sterkste groei laten zien met 70,1 procent. Zonder de energiesector zou de winstgevendheid met 3,9 procent toenemen. De sector nutsbedrijven (utilities) eindigde onderaan met een lagere winst van 44,6 procent.

Wat betreft omzet gaat Thomson Reuters uit van een groei met 5,9 procent op jaarbasis. Ook hier zullen naar verwachting zeven van de tien sectoren groei laten zien en wordt de grootste omzetstijging voorzien voor de aan energie gerelateerde bedrijven met een toename van 33 procent. Onderaan noteren de nutsbedrijven met een geraamde min van 13,6 procent.

Landen

In de onderverdeling naar Europese landen staat België met afstand bovenaan met een verwachte winstgroei van 448,2 procent. De nummer twee, Italië, zal volgens Thomson Reuters 64,6 procent meer winst rapporteren. Onderaan de lijst staat het Verenigde Koninkrijk. De winst van Britse bedrijven uit de STOXX 600 zal naar verwachting 28,9 procent lager uitkomen dan een jaar geleden. Voor Nederland wordt een winstgroei van 55,6 procent verwacht, een derde plaats in de ranking.

2017

Thomson Reuters maakte ook de winst- en omzetramingen bekend voor het volledige jaar. De bedrijven uit de STOXX 600 zullen volgens het onderzoek dit jaar 19,5 procent meer winst rapporteren dan in 2016. De omzet stijgt daarbij naar verwachting met 5,9 procent.

Voor het tweede kwartaal wordt een winstgroei ingeschat van 12,3 procent, wat vervolgens in de derde verslagperiode licht afneemt tot 11,4 procent om vervolgens stevig toe te nemen naar 30,7 procent voor het laatste kwartaal.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.