Nederland - 12 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Bernstein verhoogt koersdoel Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Bernstein heeft woensdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 51,00 naar 55,00 euro met een ongewijzigd Outperform advies.

De analisten stelden het koersdoel opwaarts bij na het verhogen van de taxaties voor de winst per aandeel voor de periode 2017 tot en met 2020.

Analist Andrew Wood is grotendeels positief over de strategische review in reactie op het ongevraagde overnamebod van Kraft Heinz, met een versnelde waardecreatie voor aandeelhouders.

De analist wees daarbij onder meer op de aangescherpte doelstelling voor een onderliggende marge van 20 procent in 2020 en voor een nettoschuld/EBITDA-ratio van 2, waardoor 20 miljard euro beschikbaar komt voor aandeleninkoop en acquisities.

De aangekondigde aandeleninkoop van 5 miljard euro in 2017 was daarbij een goed gebaar, vindt de marktvorser. Wood voorziet verder een positieve reactie op het besluit om Spreads te verkopen, dan wel af te splitsen.

De analist miste echter een duidelijk commitment van het bestuursteam tot behoud van leiderschap tot en met 2020, of mededelingen over vervanging van het management.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Unilever woensdag 0,6 procent hoger op 48,28 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.