Europa - 7 oktober 2019 - Aandelen

Unilever CEO: ons gebruik van ‘nieuw’ plastic is in 2025 gehalveerd

door RAJA SPEET

Unilever zal in 2025 het gebruik van nieuw plastic hebben gehalveerd. Dat zei CEO Alan Jope op maandag. Volgens hem is het een radicale verandering in hoe het bedrijf zijn producten zal presenteren in de schappen.

Unilever heeft momenteel een ‘footprint’ van 700.000 ton plasticafval per jaar. Het bedrijf is onder andere de moederholding van verschillende alledaagse producten, zoals Dove, Ben & Jerry’s en Lipton. Deze hebben allemaal plastic verpakkingen die Unilever nu zal veranderen.

Zo gaat Unilever tonnen plastic besparen

Volgens de CEO van Unilever zal het bedrijf het gebruik van nieuw plastic op twee manieren verminderen. Ten eerste door verpakkingen te hervormen, zodat ze minder plastic hoeven te gebruiken. Ten tweede door meer gerecycled plastic te gebruiken. Jope zei:

Om het gebruik van nieuw plastic te halveren zullen we allereerst minder plastic in onze verpakkingen gebruiken. We zullen hiervoor innovatief moeten zijn in het ontwerp van het verpakkingsontwerp.

Uiteindelijk moeten de hervormde verpakkingen er voor zorgen dat Unilever meer dan 100.000 ton aan plastic bespaart. Daaraan voegde Jope toe dat Unilever ook het gebruik van gerecycled plastic in het bedrijf zal stimuleren.

Daarnaast zullen we ook steeds meer gebruik maken van gerecycled materiaal. We hopen hiermee een permanente ontwikkeling van het bedrijfssysteem voor gerecycled materiaal te activeren.

Jaarlijks 25 miljoen ton plasticafval in Europa

De Europese Commissie berekende ooit dat Europeanen jaarlijks gezamenlijk 25 miljoen plastic ton aan afval produceren. Slechts 30 procent daarvan wordt verzameld om te recycleren.

Andere bedrijven hebben daarom zelfde initiatieven als Unilever. Bijvoorbeeld Burger King die in 2025 zijn verpakkingen 100 procent gerecycled wil zien. Dat zou volgens de fastfoodketen jaarlijks 320 ton plastic besparen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel