Nederland - 9 februari 2023 - Aandelen
door VINCE

Unilever aandelen nu koopwaardig?

De bekende gigant in consumentenproducten, Unilever, krijgt een nieuwe CEO. Het gaat om voormalig topman bij Heinz genaamd Hein Schumacher. Daarom is dit een mooi moment om te kijken of het bedrijf nu koopwaardig is!

Wat is Unilever?

Unilever is een toonaangevend bedrijf in de consumentengoederenbranche. Het heeft een uitgebreid portfolio van meer dan 400 merken en is actief in meer dan 190 landen over de hele wereld. De producten van Unilever variëren van voedsel en dranken tot verzorgingsproducten en huishoudelijke producten. Het bedrijf streeft ernaar om mensen te helpen bij het verbeteren van hun dagelijks leven door hen producten van hoge kwaliteit aan te bieden.

Hiermee heeft Unilever in recente jaren solide prestaties gedemonstreerd. De omzet en winst van het bedrijf hebben een gestage groei laten zien, wat wijst op een gezonde en duurzame bedrijfsstructuur. Unilever blijft ook investeren in haar merken en productlijnen om de groei en de concurrentiepositie van het bedrijf te versterken. Het bedrijf is gedreven om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders, klanten en andere stakeholders.

Waarom kan het aandeel in 2023 sterk presteren?

De basis van Unilever ziet er dus sterk uit. Maar kan het aandeel nog verder groeien in 2023? Hieronder delen we een aantal mogelijke redenen waarom 2023 een mooi jaar kan zijn voor Unilever.

  • Ten eerste worden voedselproducenten momenteel geconfronteerd met stijgende lonen en inflatie van inputkosten. Maar analisten zeggen dat merkbedrijven als Unilever en Nestlé een voorsprong hebben. Dit komt omdat ze met hogere marges dan concurrerende voedselproducenten, in staat zijn om prijsstijgingen door te drukken en kostenstijgingen beter op te vangen. Het bedrijf wist al tijdens het derde kwartaal van 2022 prijsstijgingen van 12% door te drukken.
  • Unilever heeft ook een sterk merkenportfolio, waaronder bekende namen zoals Dove, Hellmann’s en Lipton. Deze namen vallen onder de zogenaamde ‘Euro-merken’ met een waarde van meer dan 1 miljard. Deze bedrijven groeide met 14% in het derde kwartaal en zorgen voor 50% van de omzet.
  • Omdat het bedrijf in zo veel landen actief is, opereert het dus ook in de groeiende markten waaronder Azië en Latijns-Amerika. Hier stijgt de vraag naar consumentengoederen als maar door.
  • Tenslotte is Unilever sterk gericht op duurzaamheid en blijft het investeren in initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de impact van het bedrijf op de samenleving en het milieu. Dit kan leiden tot toegenomen merkwaardering en klantloyaliteit.

Deze paar eigenschappen van Unilever kunnen er al voor gaan zorgen dat het bedrijf in 2023 flinke groei gaat zien.

Nu Unilever aandelen kopen?

De sterke basis van Unilever en de groeimogelijkheden die het bedrijf heeft, bieden de nieuwe CEO veel opties om groei in 2023 te creëren. Maar bij BeursBrink focussen we ons vooral op kleinere bedrijven a.k.a. small caps, omdat deze explosiever kunnen stijgen!

In het Smallcap Pro Rapport volgen onze analisten uitsluitend kansrijke small caps. Meestal zal de marktwaarde van deze kansen niet hoger liggen dan 1 miljard dollar. Unilever zit hier vanzelfsprekend niet bij.

Foto: iStock

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 maanden geleden

tiktok follower kaufen paypal germany tiktok follower kaufen

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.