VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 8 oktober 2020 - Beursbrink

‘Olieprijzen gaan niet nog eens in elkaar storten’

door STIJN

De coronacrisis blijft zwaar doorwegen op de financiële markten. Vooral de olieprijzen ervaren een grote negatieve druk. De oliemarkt heeft de verwachtingen, dat de vraag naar olie de komende jaren laag zullen blijven, reeds ingecalculeerd. Dus een nieuwe ineenstorting van de oliemarkt zal waarschijnlijk uitblijven, aldus analisten en experten.

De olieprijzen noteren nu al enkele maanden tussen de 40 en 45 dollar per vat. Op het moment van schrijven noteert de Brent crude 2,31 procent hoger dan gisteren en betaalt men 42,96 dollar voor een vat. Analisten en marktkenners verwachten ook niet dat olie dit horizontale trendkanaal op korte termijn zal verlaten. Zowel niet in de positieve als negatieve zin.

Daarmee bedoelen ze dat, ondanks het ‘bearish’ sentiment op de markten, we hoogstwaarschijnlijk geen tweede crash zullen meemaken op de oliemarkt zoals in maart-april. Toen daalde de vraag naar olie met 20 procent met een zware prijsdaling op de oliemarkt tot gevolg. De Brent crude maakte toen een daling van 58 dollar naar 20 dollar op slechts twee maanden tijd.

Vraag en aanbod

Michael Lynch, expert inzake energiepolitiek en petroleum economie, benadrukte echter dat de druk op de oliemarkt niet snel zal verdwijnen de komende maanden wegens de aanhoudende crisis. Er zijn weinig tot geen factoren die erop duiden dat de vraag naar olie binnenkort zal toenemen.

The plateauing in demand is a symptom of the continuing aggressiveness of the coronavirus and is telling us that it will take longer to get back to normal.

Het trage herstel van de vraag naar olie en het ontbreken van een COVID-19-vaccin zullen de olieprijs waarschijnlijk naar 50 dollar per vat duwen in 2021. Vooral omdat de voorraden zich dit jaar zullen blijven opstapelen te midden van zwakke raffinaderijmarges, aldus Saxo Bank strateeg Ole Hansen.

Bronnen: Oilprice

Foto: Loïc Manegarium – Pexels

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.