Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 19 juni 2019 - Beursbrink

Beleidsmakers in New York gooien alles in de strijd om marihuana te legaliseren

door STIJN

De strijd voor legale marihuana in New York is nog niet gestreden en beleidsmakers halen alles uit de kast om een groen licht te krijgen. Er zijn strubbelingen die er momenteel voor zorgen dat het niet mogelijk is. Gouverneur Andrew Cuomo heeft nog een last-minute bijeenkomst geregeld om alsnog het nodige voor elkaar te krijgen zodat marihuana gelegaliseerd kan worden in New York.

Gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, is voorstander van de legalisering van marihuana en steunt het idee sinds 2018. In datzelfde jaar heeft hij ook een wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat marihuana gelegaliseerd zou worden maar ondanks de steun van Cuomo en de democratische controle van de wetgevende macht van de staat, verloopt het moeilijk.

Tegenwind

Het plan om marihuana te legaliseren wordt tegengehouden vanwege politieke zorgen en meningsverschillen over hoe het geld van de belastingen zou moeten worden gebruikt. Binnen de staat New York is er onenigheid over hoe het geld moet worden aangewend. Er gaan stemmen op om gemeenschappen, die hebben geleden onder de ‘war on drugs’, financieel te ondersteunen.

Maar daar gaat niet iedereen mee akkoord. Er is natuurlijk ook een anti-legalisering campagne aan de gang die sommige beleidsmakers van kant doet wisselen. Het helpt natuurlijk ook niet dat hun naburige staat New Jersey, het voorstel om marihuana bij hun te legaliseren heeft afgeschoten.

I also think when New Jersey didn’t pass it, some of the wind came out of the political sail.

Cuomo laat zich niet ontmoedigen en probeert nog een laatste ‘push’ te doen om het voorstel er toch door te krijgen nu woensdag. De gouverneur wil graag dat zijn staat het voorbeeld volgt van Californië, Colorado, Illinois en noem maar op. In 11 Amerikaanse staten is recreatieve en medicinale marihuana volledig legaal, in 33 staten is enkele medicinale marihuana legaal.

Bronnen: VOX

Foto: Pat Arnow – Flickr – CC BY-SA 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel