Europa - 1 december 2019 - Aandelen

Beleggingsexperts weer optimistisch

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het sentiment onder beleggingsexperts is na bijna een jaar van pessimisme eindelijk omgeslagen. Dit blijkt uit de maandelijkse enquête van Actiam waaraan 66 kenners meededen.

Bijna 50 procent van de ondervraagden denkt dat de AEX in december zal stijgen en slechts 19 procent voorspelt een daling. De laatste keer dat de optimisten in de meerderheid waren, was in januari 2019, aldus Actiam.

Met name de lage rente en de bodem in de economische verwachtingen werden als voornaamste redenen genoemd voor het positieve sentiment.

Outlook minder positief

Daar waar de beleggingsexperts dus rekenen op een mooi jaareinde voor de beurs, is men juist somberder over de verwachtingen voor een periode van zes maanden. Slechts 1 op de 7 ondervraagden, minder dan 18 procent, verwacht op langere termijn een stijging.

Met name de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden als grootste risicofactor gezien en bijna 45 procent van de beleggingsexperts is dan ook pessimistisch over het koersverloop.

ABN AMRO favoriet, ArcelorMittal verwachte flop

Kijkend naar de favoriete aandelen voor de maand december, dan staat ABN AMRO bij de beleggingsexperts bovenaan en doet ook ASML het goed.

Over cyclische aandelen zijn de ondervraagden minder te spreken. ArcelorMittal wordt voorspeld als de grootste flop in december, gezien de recente koersstijging van het aandeel.

Ook Randstad staat bij de beleggingsexperts in het rijtje van aandelen om in december niet te kopen. De professionals vinden de koers te hard gestegen en daarmee te veel vooruitgelopen op een mogelijk economisch herstel, aldus Actiam.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.