Nederland - 27 november 2020 - Aandelen

Goudprijs zakt verder op Black Friday

door STIJN

De goudmarkt zit in een dipje. De prijzen zijn deze week gedaald, meer bepaald de scherpste wekelijkse daling van de afgelopen twee maanden. Edelmetalen hebben rake klappen gekregen door het positieve beurssentiment op de markten door de vaccins. Beleggers zijn bereid meer risico’s te nemen en hun kapitaal te verschuiven van goud naar aandelen.

Sinds het aantikken van zijn recordkoers van 2.075 dollar, is het voor goud alleen maar bergaf gegaan. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs aan 1.783 dollar per troy ounce. De reden voor deze daling heeft te maken met het positieve beurssentiment onder beleggers en investeerders. De vaccinhoop zorgt ervoor dat men licht ziet aan het einde van de tunnel.

Verschuiving kapitaal

Verschillende zakenbanken voorspellen een goed beursjaar in 2021 en dat duwt beleggers weg van goud richting meer risicovolle beleggingen. Carlo Alberto De Casa, hoofdanalist bij ActivTrades, bevestigt dat de trend voor goud neerwaarts is omdat een belangrijke steun werd verpulverd. De kans bestaat volgens hem dat de goudprijs de komende weken nog een eindje lager zal gaan.

The breakdown of the support level of $1,850 has damaged the medium-term trend for gold, opening space for further correction.

Dezelfde trend is zichtbaar op de zilvermarkt. Net zoals goud laten beleggers en investeerders zilver meer links liggen in ruil voor aandelen. Maar marktkenners zijn iets positiever over zilver vanwege de toepasbaar voor de productie van zonnepanelen en voor de nieuwste 5G-technologie.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.