Americas - 18 oktober 2021 - Aandelen

Beetje tegenwind op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt maandag met kleine verliezen van start te gaan, na een sterke prestatie op vrijdag.

Futures wijzen rond het middaguur op enkele tienden verlies voor de grote indices.

Er staan vandaag geen belangrijke bedrijfsresultaten genoteerd en de macro-agenda is ook niet heel erg stevig gevuld, met louter de industriële productie voorbeurs en tijdens de beursuren nog het vertrouwen onder de Amerikaanse huizenbouwers.

Vanochtend kwamen uit China al tegenvallende macrocijfers.

Het Chinese bruto binnenlands product steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden echter  gerekend op een groei van 5,1 procent, na een pus van 7,9 procent in het tweede kwartaal.

De Chinese industrie liet een groeivertraging in september zien tot 3,1 procent, maar de detailhandelsverkopen stegen wel in een hoger tempo.

De Chinese cijfers voeden volgens analisten van Monex Europe de aanhoudende zorgen over de aanvoerketen. Samen met inflatiezorgen drukte dit vanochtend op de aandelenmarkten, aldus econoom Jim Reid van Deutsche bank.

De euro/dollar handelde op 1,1588 en olie werd circa 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

“Sterke kwartaalresultaten voedden [afgelopen week] de euforie bij heel wat beleggers”, aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx. Vooral financials trokken de beurs in de VS omhoog.

Vandaag is het rustig qua cijfers, maar later in de week wordt het drukker. Dinsdag zal de markt letten op onder meer Johnson & Johnson, Manpower en Netflix.

Woensdag zijn IBM en Tesla aan de beurt, op donderdag gevolgd door Intel en Snap. Vrijdag zijn het tot slot American Express en Honeywell die de week afsluiten.

Het Chinese ministerie van IT zou volgens Bloomberg overwegen om content en video’s van onder meer Tencent en ByteDance te laten opnemen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Baidu. Daarmee zou ook een deel van de omzet van bijvoorbeeld Tencent verdwijnen naar de zoekmachines. Baidu lijkt ruim 5 procent hoger te gaan openen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,8 procent tot 4.471,37 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 35.294,76 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.897,34 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.