Baidu

Baidu is het Chinese antwoord op Google. Het Chinese technologiebedrijf is enorm op het internet met verschillende diensten en producten. Ook is Baidu groot op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Dat Baidu het ‘Chinese Google’ is, kan je bijvoorbeeld terug zien in verschillende producten. Baidu heeft bijvoorbeeld de grootste Chinese zoekmachine in handen. Momenteel de vierde meest bezochte website ter wereld en de op en na grootste zoekmachine ter wereld (alleen die van Google is groter).

Daarnaast heeft Baidu ook een Chinese variant van Google Maps, genaamd Baidu Maps. En daar houdt het niet op, want het bedrijf heeft nog een verscheidenheid aan diensten en applicaties. Bijvoorbeeld Baidu Baike, het Chinese Wikipedia, of de Baidu App Store.

Je kan Baidu op de beurs vinden onder de tickercode BIDU.

De CEO van Baidu is Yanhong Li. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur en is richtte het bedrijf in 2000 op samen met Eric Xu Yong.

Hoe verdient Baidu zijn geld?

BaiduDe zoekmachine van Baidu is enorm populair in China. Het heeft bijna 75 procent van de markt in handen. Het grootste gedeelte van de omzet komt daarom ook uit online advertenties. In 2017 was dat ruim 86 procent van de omzet. Goed voor 11,24 miljard dollar. Dus ook op het gebied van omzet lijkt Baidu veel op Google.

Het andere gedeelte van de omzet komt onder andere uit de clouddienst van Baidu.

Verder is Baidu groot met DO Global. Deze onderneming richt zich onder andere op de ontwikkeling van apps. De apps die van DO Global afkomen hebben gezamenlijk al meer dan een half miljard downloads.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Baidu zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.