Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 8 november 2018 - Beursbrink

Australian Vanadium (AVL) gaat inspelen op ‘booming’ vanadium markt

door STIJN

Opkomend vanadiumproducent Australian Vanadium (ASX: AVL) heeft de continuïteit van een hoogwaardige vanadiumzone bevestigd van hun Gabanintha-project in West-Australië. Ze zijn van plan om een goedkope operatie met hoge marge op te starten om in te spelen op de torenhoge vraag op de vanadiummarkt.

Vanadium is momenteel één van de meest gegeerd grondstoffen, er valt dus veel geld mee te verdienen met andere woorden. Dat is Australian Vanadium niet ontgaan, deze ‘nieuwe’ producent gaat zich extra focussen op een specifieke zone om hun productiecapaciteiten te verhogen.

Uit enkele testboringen is gebleken dat de zuiverheid van de vanadium pentoxide in hun gebied vrij hoog is. Deze hoogwaardige vanadiumzone bevindt zich in een massieve magnetietlaag die de basis vormt van de huidige economische studies bij Gabanintha. Er zou voor 175,5 miljoen ton aan 0,77 procent vanadiumoxide in de grond zitten, zo blijkt uit degelijk grondonderzoek.

Vincent Algar, managing director bij Australian Vanadium, benadrukt dat dit zeer belangrijke informatie is om hun Gabanintha-project te finaliseren.

It also demonstrates the benefit of having significant strike length under our control, enabling us to quickly add high quality, low risk resources for minimal outlay, to feed the planned operation.

Vraag en aanbod

Wie denkt dat hiermee de vraag en aanbod in evenwicht zal geraken, heeft het grondig mis. De vraag naar vanadium blijft ongezien hoog, dat komt voornamelijk door de strenge Chinese eisen voor wapeningsstaal en door de opkomst van manieren om hernieuwbare energie op te slaan.

Er wordt tevens verwacht dat de vraag de komende jaren alleen maar gaat toenemen, voornamelijk omwille van het feit dat de auto-industrie een omschakeling aan het maken is van traditionele motoren naar elektromotoren. De toename van de productie van batterijen speelt in het voordeel van vanadium omdat ze vermoedelijk lithium-ion batterijen gaan vervangen.

Bronnen: Smallcaps

Foto: Calistemon – Wikimedia – CC BY 3.0

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel