Nederland - 9 september 2020 - Beursbrink

Aurora Cannabis hard getroffen op aandelenmarkt

door STIJN

Aurora Cannabis, één van de grootste marihuanaproducenten van Canada, had dinsdag geen goede beursdag. Het aandeel daalde maar liefst met 10,79 procent. De reden voor de harde daling? Een update over hun bedrijfsactiviteiten en tussentijdse bedrijfsresultaten. Daarenboven zijn de verwachtingen voor het vierde kwartaal ook niet positief.

10,79 procent verliezen op één beursdag is bijzonder hard. Het overkwam Aurora Cannabis dinsdag na een update over hun bedrijfsactiviteiten en -resultaten. Ook hun prognose over het vierde kwartaal stelde beleggers en investeerders teleur. Ze verwachten een netto-omzet van 70 tot 72 miljoen CAD, dat is ongeveer 7 miljoen Canadese dollar minder dan het derde kwartaal.

Erger nog, Aurora Cannabis verwacht om een waardevermindering van maar liefst 1,8 miljard Canadese dollar te boeken dit jaar. Het Canadese marihuanabedrijf schrijft de waarde van zijn productiefaciliteiten en een aanzienlijk deel van zijn inventaris af.

Nieuwe CEO

Bovendien gaat de onderzoekspartnerschap tussen Aurora en de Ultimate Fighting Championship (UFC) worden beëindigd. Aurora Cannabis zal de populaire mixed martial arts (MMA) competitie 30 miljoen dollar betalen om hun contract in het eerste kwartaal van 2021 te beëindigen.

Om het bedrijf een reddingsboei te geven, heeft het bestuur besloten om van CEO te wisselen. Miguel Martin zal de huidige interim CEO Michael Singer vervangen. De taak van Martin is heel uitdagend. Hij moet er namelijk voor zorgen dat het bedrijf winstgevend wordt in tijden van tekorten van voorraden in winkels en een zwarte markt die nog altijd veel kopers lokt.

Het aandeel is, net zoals bijna alle aandelen van marihuanabedrijven, al een ruime tijd aan het dalen. Sinds 15 maart 2019 is het alleen maar bergaf gegaan, een daling van 153 CAD naar het huidige prijsniveau van 9,92 CAD. Het is aan Martin om hier een einde aan te maken.

Bronnen: TMF

Foto: Dennis Engelen – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.