Nederland - 10 september 2019 - Beursbrink

Amerikaanse marihuanaverkopen kunnen die van Canada flink overstijgen

door STIJN

De legale marihuana industrie gaat het komende decennia fors uitbreiden, dat is ondertussen geen nieuws meer. De vraag is eerder in welke mate deze industrie gaat uitbreiden. Het zijn vooral landen zoals Canada en de Verenigde Staten van Amerika die we in de gaten moeten houden. En specifiek de Verenigde Staten gezien er volgend jaar presidentsverkiezingen zijn.

Prohibition Partners, een strategisch consultancybureau, heeft een poging ondernomen om een antwoord te bieden op de vraag hoe groot de marihuana industrie zal worden in de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Hun rapport ‘The North American Cannabis Report’ bevat 117 pagina’s waarin ze zich focussen op de Amerikaanse en Canadese industrieën en markten.

Canada werd het eerste ontwikkelde land waar recreatieve marihuana werd gelegaliseerd. Een belangrijke stap gezien ze als pionier worden gezien voor andere ontwikkelde landen om hun voorbeeld te volgen. De legalisering heeft alleszins het debat geopend bij andere landen.

Verenigde Staten

Het land waar men echt naar uitkijkt om de stap te zetten, is de Verenigde Staten van Amerika. Hier kunnen de verkopen gemakkelijk die van Canada doen verbleken, maar helaas is de federale overheid niet van zin om het drugsbeleid te herzien en marihuana te legaliseren.

Prohibition Partners verwacht dat de verkopen in Noord-Amerika zullen toenemen tot 47 miljard dollar tegen het jaar 2024. Dat is een groei met 30 miljard dollar ten opzichte van de 17 miljard dollar die men verwacht voor dit jaar. Dat is een toename van maar liefst 22,6 procent per jaar.

Dit scenario kan echter alleen als de Amerikaanse overheid beslist om marihuana volledig te legaliseren in alle staten. Uit schatting blijkt dat slechts een klein deel van de verkopen uit Canada zal komen, de Verenigde Staten zullen 43 miljard van die 47 miljard voor hun rekening nemen.

Bronnen: TMF

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.