Nederland - 18 november 2020 - Beursbrink

‘Amerikaanse marihuanabedrijven zullen groeien ondanks federale illegaliteit’

door STIJN

Marihuanabedrijven in de Verenigde Staten maken zich klaar voor een gunstig klimaat voor legale marihuana. De verkoop ervan stijgt jaarlijks ongeveer met 20 procent ondanks het feit dat cannabis op federaal niveau nog altijd illegaal is. Tijdens de verkiezingen is nogmaals gebleken dat de Amerikaanse bevolking een grote voorstander voor volledige legalisering.

Het Amerikaanse financiële blad Barron’s zei in een artikel in 2019 dat de Amerikaanse marihuanabedrijven zoals Curaleaf Holdings, Green Thumb, Cresco Labs, Acreage Holdings en Harvest Health & Recreation hun Canadese collega’s zullen voorbijsteken dankzij een jaarlijkse stijging van marihuanaverkopen van 20 procent in de Verenigde Staten.

Deze vooruitzichten blijven onveranderd gezien de kaart van de Verenigde Staten van Amerika steeds groener lijkt te kleuren, vooral nu Joe Biden de presidentsverkiezingen in november heeft gewonnen. De Democraten zijn voorstander van legale marihuana en de kans bestaat dus dat de Biden-administratie hier verandering gaat brengen de komende jaren.

En ondanks dat het op federaal niveau nog altijd illegaal is, blijft de marihuanamarkt groeien in de USA. Staten nemen zelf het heft in handen en bepalen op eigen houtje of marihuana legaal of illegaal is binnen hun staatsgrenzen. Zo werd marihuana onlangs gelegaliseerd in New Jersey, Arizona, South Dakota en Montana na de presidentsverkiezingen begin deze maand.

Long way to go

Rommel Dionisio en Isaac Boltanksky, analisten van Compass Point, benadrukken dat er veel potentieel is maar dat deze Amerikaanse marihuanabedrijven nog een lange weg te gaan hebben alvorens ze hun Canadese collega’s zullen voorbijsteken. Er is volgens hun nog altijd een bijzonder groot verschil tussen de Amerikaanse en Canadese markt.

We cannot help but notice a striking level of disparity when comparing the major Canadian companies to the largest American multistate operators.

Als ze zich baseren op marktwaarde, dan zijn de vijf grootste Canadese bedrijven meer waard dan de top 10 van de Amerikaanse bedrijven. Canopy Growth, Tilray, Aurora Cannabis, Cronos Group en HEXO hebben een samen een marktwaarde van 14 miljard dollar terwijl de top 10 Amerikaanse bedrijven samen 12,9 miljard dollar waard zijn.

Bronnen: Investopedia

Foto: Sharon McCutcheon – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.