Americas - 21 februari 2020 - Aandelen

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de neerwaartse trend van donderdag voort, vanwege het besef dat de uitbraak van het coronavirus meer invloed zou kunnen hebben op de bedrijfswinsten en de wereldwijde groei dan aanvankelijk werd gedacht. Handelaren zetten momenteel in op traditionele veilige havens.

Markten zagen zich eerder deze week juist nog gesteund door de hoop dat de virusuitbraak in China mogelijk onder controle zou zijn. Dit heeft alleen wel tot gevolg dat een groot deel van ’s werelds op één na grootste economie vrijwel stil kwam te liggen. Beleggers twijelen nu of ze aanvankelijk niet te optimisisch waren.

De verspreiding van het coronavirus naar Japan en Zuid-Korea zou wel eens een signaal kunnen zijn dat de uitbraak langer gaat duren en groter van omvang zal blijken, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Daarnaast wijst de analist op het feit dat aandelen, obligaties, goud en de Amerikaanse dollar aanvankelijk allemaal stegen. “Dit is een ongebruikelijke gang van zaken en suggereert dat de markt enorm onzeker is over de veerkracht van de wereldeconomie, aangezien beleggers zich over de hele linie indekken”, zei Hewson.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Pakweg vijftien minuten na opening van Wall Street verschijnt de samengestelde inkoopmanagersindex van februari, gevolgd door de bestaande woningverkopen in januari.

De euro/dollar noteerde op 1,0805. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0796 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0783 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 2,1 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Dropbox noteerde in de elektronische handel voorbeurs 14,5 procent hoger. De online opslagdienst rapporteerde donderdag nabeurs over het vierde kwartaal beter dan verwachte resultaten.

Deere & Co. boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 517 miljoen dollar, ofwel 1,63 dollar per aandeel, op een omzet van 7,63 miljard dollar. De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines noteerde voorbeurs 1,3 procent hoger.

Fitbit daalde voorbeurs 0,7 procent. De omzet van de Amerikaanse maker van fitness wearables is in het vierde kwartaal naar het laagste niveau sinds zijn beursgang gedaald.

First Solar heeft het afgelopen kwartaal onverwacht een verlies geboekt. Ook de omzet viel tegen. Het aandeel verloor voorbeurs 16,4 procent.

Six Flags zei de plannen om uit te breiden in China te hebben geschrapt. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Sprint en T-Mobile US hebben nieuwe afspraken gemaakt voor hun fusie. De ruilverhouding van de deal, die volledig in aandelen wordt gedaan, biedt nun een gunstigere ruilverhouding voor de moedermaatschappij van T-Mobile, Deutsche Telekom. Elk aandeel T-Mobile is nu goed voor 11 stukken van Sprint. Dat was eerder 9,75. Sprint steeg 5,2 procent, terwijl T-Mobil US 1,5 procent verloor.

Domino’s Pizza verloor 1,1 procent. ’s Werelds grootste pizzaketen heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Zowel de winst als de omzet overtroffen de verwachtingen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent lager op 3.373,23 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 29.219,98 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 9.750,96 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.