Americas - 24 april 2020 - Beursbrink

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Donderdag leek Wall Street op weg naar een hoger slot, maar een tegenvallende test van een coronamedicijn gooide roet in het eten.

De economische tol van de lockdown om het coronavirus onder controle te krijgen, wordt steeds meer zichtbaar: de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS schieten omhoog en de economische activiteit daalt wereldwijd.

“De markten hebben totaal geen richting”, vindt strateeg Agnes Belaisch van Barings Investement Institute. “Er is gewoon geen enkele kapstok waar je je prognoses aan kan ophangen, omdat de omvang van deze schok volledig onbekend is”, zei zij.

In de Verenigde Staten staat de teller inmiddels op ruim 850.000 geïnfecteerden. Bijna 50.000 personen zijn inmiddels in de VS aan de gevolgen van het virus overleden.

De belangrijkste Amerikaanse indices noteerden donderdag gedurende het grootste deel van de dag hoger, maar sloten vlak tot licht lager nadat de Financial Times en andere media meldden dat remdesivit, een medicijn van Gilead Sciences voor de behandeling van het coronavirus ‘flopte’ in zijn eerste klinische studie.

Veel beleggers waren hoopvol dat een snelle remedie tegen het virus ervoor zou zorgen dat de Amerikaanse economie sneller dan voorzien weer opengesteld zou worden, en zo zou bijdragen aan een V-vormig herstel.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders voor duurzame goederen in maart, gevolgd door het consumentenvertrouwen in april, gemeten door de Universiteit van Michigan.

De euro/dollar noteerde op 1,0766. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0762 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0776 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,7 procent lager op 16,22 dollar.

Bedrijfsnieuws
 
Intel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,2 procent lager. De Amerikaanse techrues profiteerde in het eerste kwartaal van 2020 van het feit dat de vraag naar PC’s en servers sterker was omdat er meer werd thuisgewerkt vanwege de coronacrisis, maar Intel gaf ook een teleurstellende outlook voor het huidige tweede kwartaal af.

Gilead noteerde voorbeurs 1,3 procent lager, nadat het aandeel donderdag al ruim 4 procent verloor na de tegenvallende resultaten van een klinische onderzoek met remdesivit.

JC Penney voert vergevorderde gesprekken met een groep kredietverstrekkers, zodat de retailer zijn activiteiten kan blijven financieren tijdens een faillissement onder toezicht van de rechtbank, meldden bronnen bekend met de situatie. Het aandeel noteerde voorbeurs 10,8 procent lager.

L Brands, de moedermaatschappij van Victoria’s Secret, zei dat een poging van Sycamore Partners om zich terug te trekken uit een overeenkomst om de lingerieketen te kopen, een truc is om een lagere prijs te bedingen. L Brands daalde voorbeurs 2,2 procent.

Eli Lilly zei te verwachten volgende maand te kunnen beginnen met het testen op mensen met een experimentele behandeling voor COVID-19, waarbij gebruikt wordt gemaakt van antilichamen die zijn afgeleid van het bloed van mensen die zijn hersteld van het virus. Het aandeel Eli Lilly noteerde voorbeurs 0,7 procent hoger.

American Express en Verizon komen vanmiddag voorbeurs met kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 2.797,80 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 23.515,26 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde vlak op 8.494,75.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.