Nederland - 26 september 2019 - Beursbrink

Amerikaanse banken stap dichter bij samenwerking met marihuanabedrijven

door STIJN

Het Huis van Afgevaardigden heeft woensdag de ‘cannabis banking bill’ goedgekeurd. Het is nu aan de Senaat om deze ‘bill’ onder de loep te nemen en te beslissen of ze definitief wordt goedgekeurd. Dit voorstel stelt banken in staat om probleemloos samen te werken met marihuanabedrijven. Momenteel verloopt de samenwerking allesbehalve goed.

Legale marihuana in de Verenigde Staten van Amerika lijkt terrein te winnen. Woensdag keurde het Huis van Afgevaardigde een wetsvoorstel goed waardoor banken zonder problemen zouden mogen samenwerken met marihuanabedrijven. Wetgevers keurde de ‘banking bill’ goed met 321 tegen 103 stemmen. Democraten zijn grote voorstander, de Republikeinen twijfelen lichtjes.

Het voorstel moet nu nog door de Senaat passeren, waar de Republikeinen de meerderheid hebben. Het wordt dus moeilijk om een definitieve goedkeuring te gaan krijgen. Sommige Republikeinen zijn terughoudend om banken toestemming te geven om marihuanabedrijven te financieren.

Banking bill

De ‘banking bill’ stelt dat legitieme marihuanabedrijven niet beschouwd mogen worden als illegaal. Het verplicht wetgevers ook om wetten en regels op te stellen zodat financiële instellingen zonder problemen kunnen samenwerken met deze legitieme marihuanabedrijven.

Our members are committed to serving the financial needs of their communities – including those that have voted to legalize cannabis.

Marihuana is legaal in 33 staten, medicinaal en/of recreatief. Maar banken hebben tot nu toe geweigerd om in zee te gaan met bedrijven die actief zijn in deze staten. De financiële instellingen vrezen dat ze de wet overtreden door marihuanabedrijven kredieten te verlenen. Hierdoor is het voor marihuanabedrijven moeilijk om hun activiteiten te financieren en te groeien.

Als de Senaat de ‘banking bill’ goedkeurt, dan hebben marihuanabedrijven meer financiële mogelijkheden wat waarschijnlijk gaat resulteren in meer investeringen. Het zou alleszins een mooie start zijn om de federale illegaliteit van de baan te helpen in de Verenigde Staten van Amerika.

Bronnen: Reuters

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.