Nederland - 7 september 2020 - Beursbrink

Amerikaans jobrapport duwt goud lichtjes lager

door STIJN

De goudprijs ervaart druk vanuit de Verenigde Staten van Amerika. Het jobrapport van de maand augustus toont hoopgevende cijfers. Het aantal werklozen daalde vorige maand fors. Dit is niet alleen een signaal dat de Amerikaanse economie aan het herstellen is, maar ook dat de wereldeconomie opnieuw beter draait dan voorheen. Goud gaat alvast lager.

Goud heeft een stevige rally achter de rug maar sinds kort blijft het gele edelmetaal hangen rond éénzelfde prijsniveau. Het jobrapport uit de Verenigde Staten helpt ook niet om de goudprijs hoger te duwen, in tegendeel. Er waren in de maand augustus een flink pak minder werklozen dan de maand ervoor, een indicatie dat de Amerikaanse economie aan het herstellen is.

Daarenboven is de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere valuta ook lichtjes gestegen. Maar het uitstel van een nieuw pakket stimuleringsmaatregelen biedt voldoende steun aan goud om niet verder te dalen. Momenteel noteert goud rond het prijsniveau van 1.935 dollar.

Voldoende steun

Stephen Innes, hoofdstrateeg bij AxiCorp, vermoedt ook dat een groot deel beleggers willen profiteren van de dip bij technologie-aandelen. Wellicht dat goud hierdoor ook een beetje is gedaald de afgelopen dagen. In ieder geval, op lange termijn behoudt goud voldoende steun.

Gold fell again on US dollar strength and some liquidation to cover losses as equities fell. Other longer-term holders could be rotating out to buy the tech dip but pare losses into the close.

De factoren op lange termijn zijn bv. de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, het behoud van lage rentes voor een lange periode, COVID-19 dat nog altijd niet volledig onder controle is en noem maar op. Een verdere daling is voorlopig niet aan de orde.

Bronnen: Naira Metrics

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.