Nederland - 18 september 2018 - Aandelen

Ook Coca-Cola ziet opportuniteiten in marihuana

door STIJN

Coca-Cola liet deze week weten dat ze geïnteresseerd zijn in de marihuana industrie. Volgens Bloomberg azen ze op een samenwerking met Aurora Cannabis om de markt de betreden zodat ze drankjes kunnen maken op basis van marihuana. Things are getting serious!

U leest het goed, de Coca-Cola Company lijkt zich klaar te maken om deel te nemen aan de marihuana industrie. Eén van ’s werelds grootste bedrijven wilt de boot niet missen en is in gesprek met Aurora Cannabis voor een eventuele samenwerking voor de productie van marihuana drankjes.

Laten we niet te hard van stapel lopen, de gesprekken zijn lopende en er is nog niets bevestigd, maar het feit dat Coca-Cola interesse toont in de marihuana industrie betekent dat er grootse dingen gaan gebeuren. Dit kan marihuana opnieuw een flinke boost geven richting wereldwijde acceptatie.

CBD

Coca-Cola is van plan om drankjes te maken op basis van marihuana. Ze zijn niet zozeer geïnteresseerd in het psychoactieve bestanddeel THC, maar eerder in cannabidiol (CBD). Volgens Bloomberg focust de Coca-Cola Company zich op een product om ontstekingen, pijn en krampen te verminderen.

Het is onduidelijk of het product verkocht zal worden in de Verenigde Staten van Amerika of alleen in Canada, waar Aurora Cannabis is gevestigd. Het is ook onduidelijk of Coca-Cola een publieke aankondiging zal doen als de deal zou worden verwezenlijkt.

we are closely watching the growth of non-psychoactive CBD as an ingredient in functional wellness beverages around the world. The space is evolving quickly. No decisions have been made at this time.

Ongeacht hoe ze het gaan aanpakken, ’s werelds grootste drankgigant toont interesse in marihuana en dat gaat een grote impact hebben op de industrie en de wereldwijde acceptatie van marihuana.

Bronnen: Fortune

Foto: Mike Mozart – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.