België - 15 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Ageas presteert zwakker dan verwacht

De winstwaarschuwing van vorige week maakte al duidelijk dat de resultaten van Ageas (ticker: AGS) niet zouden overtuigen, maar de resultaten zijn nog iets zwakker dan verwacht.

Gedurende 2016 boekte de Belgische verzekeraar slechts 127 miljoen EUR winst. Dat is 643 miljoen EUR minder dan vorig jaar.

De implosie van de winstcijfers bij Ageas is geen verrassing. Ruim een week geleden stuurde de topmanager van Ageas, Bart De Smet, al een winstwaarschuwing de deur uit.

Naast slechte cijfers uit het Verenigd Koninkrijk (eenmalige tegenvallers, afschrijvingen en hervormingen) werd Ageas ook geplaagd door de beursmalaise in Azië en de schikking voor gedupeerde aandeelhouders van het vroegere Fortis.

De cijfers uit het Verenigd Koninkrijk werden negatief beïnvloed door 137 miljoen EUR eenmalige elementen in het vierde kwartaal.

Voor het boekjaar 2016 heeft het management van Ageas een provisie aangelegd voor de gedupeerde Fortis aandeelhouders ter waarde van 894 miljoen EUR. Medio 2017 zal het gerechtshof beslissen of Ageas officieel zijn Fortis verleden achter zich kan laten door de schikking bindend te maken.

Het dividend voor het boekjaar 2016 zal 2.10 EUR bruto per aandeel bedragen. Aan huidige koers is dat goed voor een dividendrendement van meer dan 5.5%.

De boekwaarde bedraagt 47 EUR per aandeel.

Beleggers sturen het aandeel bij opening bijna 5% lager.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.