Europa - 7 september 2020 - Aandelen

Mislukte toenadering Ageas voedt overnamespeculatie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) De benadering van Ageas door BE Group voor een mogelijke overname lijkt mislukt, maar kan wel leiden tot belangstelling van andere partijen. Dat schreef ING maandag in een rapport.

Vrijdag bevestigde Ageas dat het bedrijf ruim een maand geleden werd benaderd door BE Group voor een mogelijke overname, en deze “zeer voorwaardelijke” toenaderingspoging heeft afgewezen als niet realistisch.

BE Group is een consortium dat wordt geleid door dealmakers in de financiële dienstverlening. Analist Albert Ploegh van ING concludeert dat deze partij niet duidelijk heeft gemaakt of er voldoende financiering is voor de mogelijke overname en ook geen “stevig” bod heeft gedaan, omdat Ageas spreekt van een ‘indicatief’ bod.

Ploegh concludeert dat de toenadering mislukt is. Een volgende poging lijkt te worden gecompliceerd door de recente wijzigingen in het bestuur.

Voorzitter Jozef de Mey zal per 22 oktober worden opgevolgd door de huidige CEO Bart de Smet, die op zijn beurt wordt opgevolgd door Hans de Cuyper.

Analist Albert Ploegh denkt dat deze bestuurswijzigingen aanleiding waren voor de toenadering door BE Group, gecombineerd met de oplossing van de rechtszaken in het oude Fortis-dossier en de koersdaling van 35 procent sinds november vorig jaar.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 46 euro voor het aandeel Ageas, dat maandag 1,1 procent hoger noteerde op 36,19 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.