Nederland - 16 april 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Credit Suisse neemt verzekeraars onder loep

(ABM FN-Dow Jones)  Credit Suisse is positiever geworden over ASR Nederland en minder positief over Ageas, op basis van een betere kapitaalflexibiliteit voor de Nederlandse verzekeraar, na een evaluatie van beursgenoteerde verzekeraars in de Benelux.

Het advies voor ASR Nederland ging van Neutraal naar Outperform, terwijl het koersdoel werd verhoogd van 37,00 euro naar 45,00 euro.
Analist Farooq Hanif denkt dat de acquisitie Generali Nederland beter kan presteren dan ASR heeft aangegeven en verhoogde zijn winstraming van 2019 met ongeveer 5 procent.

Daarbij is ASR beter in staat dan zijn rivalen om zijn kapitaaloverschot anders aan te wenden, schreef de analist, wat een hogere waardering rechtvaardigt.

Credit Suisse bekeek voor het kapitaaloverschot van de verzekeraars ook maatstaven buiten het Solvency II-regelkader, zoals de kwaliteit van het kapitaal, de schuldpositie en de cashpositie in de holding.

Het advies voor Ageas werd verlaagd van Outperform naar Neutraal met een lager koersdoel van 45 euro, in plaats van 49,50 euro. Credit Suisse verwacht niet meer dan BNP Paribas zijn optie zal uitoefenen om zijn belang van 25 procent aan Ageas te verkopen. Dit levert fors lagere aannames voor de winst- en kapitaalaanwas op.

Het advies voor NN Group blijft Outperform, met een licht hoger koersdoel van 42,00 euro, in plaats van 41,00 euro. Aegon behoudt zijn Underperform-advies. De kapitaalpositie van de verzekeraar is sterk verbeterd, maar het groeipotentieel is lager en  het kredietrisico is groter dan bij sectorgenoten, volgens Credit Suisse.

Het aandeel ASR Nederland stond maandag 0,4 procent hoger op 38,38 euro. NN Group won 0,3 procent. Aegon verloor 0,3 procent en Ageas  verloor 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.