Energy - 18 maart 2020 - Beursbrink

ABN AMRO verlaagt opnieuw ramingen olieprijzen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft opnieuw de ramingen voor de olieprijzen verlaagd, vanwege de huidige uitdagingen op de oliemarkt. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank.

Een week eerder werden de ramingen van ABN AMRO ook al aangepast, vanwege voorziene problemen aan de aanbodzijde, nadat oliekartel OPEC er niet in slaagde een overeenkomst te sluiten over productiebeperkingen met partners onder leiding van Rusland.

De problemen aan de aanbodzijde zijn volgens econoom Hans van Cleef niet veranderd, als wel de problemen aan de vraagkant. “Met alle maatregelen die wereldwijd worden genomen [in relatie tot de coronacrisis], zal de impact op de mondiale olievraag gigantisch zijn”, aldus de econoom. Als gevolg kwam ABN AMRO tot lagere ramingen voor de olieprijzen.

Vorige week voorzag ABN AMRO nog dat de olievraag weleens met 4,5 miljoen vaten per dag zou kunnen teruglopen. Inmiddels denkt Van Cleef dat de vraag “veel verder” kan teruglopen.

ABN AMRO mikt voor het tweede en derde kwartaal op een gemiddelde prijs voor een vat West Texas Intermediate van 30 dollar. Over heel 2020 voorziet ABN AMRO een gemiddelde olieprijs van 35 dollar. Na 2020 kunnen de olieprijzen volgens Van Cleef langzaam aantrekken tot 50 dollar in 2022.

Een week eerder hield ABN AMRO nog rekening met een gemiddelde olieprijs van 43 dollar dit jaar en een olieprijs van 60 dollar in 2022.

Woensdagmiddag koersten de futures op een vat West Texas Intermediate ruim 13 procent lager op 23,49 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.