Nederland - 19 mei 2020 - Beursbrink

Olieprijzen stijgen naar ‘2-month high’

door STIJN

De olieprijzen zitten in een opwaartse trend nu meer en meer landen de corona-maatregelen aan het versoepelen zijn. Investeerders zijn enthousiast dat bedrijven opnieuw hun activiteiten heropstarten wat uiteindelijk goed is voor de wereldeconomie en de globale vraag naar olie. Daarenboven werpen de verhoogde inspanningen van de OPEC hun vruchten af.

Een positieve beursweek voor olie tot nu toe. De indexen, zowel Brent als WTI, noteren donkergroen dankzij beleggers en investeerders die opnieuw geloven in een herstel van de wereldeconomie maar ook dankzij de inspanningen van de OPEC. Het aanbod van olie neemt af en door de heropstart van de wereldeconomie zal de vraag naar olie stelselmatig gaan toenemen.

Naeem Aslam, hoofdanalist bij Avatrade, zegt dat het tij aan het keren is voor de oliemarkt. Na maandenlang de klappen van de zweep gekregen te hebben door hoofdzakelijk de coronacrisis, is het volgens hem een goed moment voor beleggers om opnieuw naar olie te kijken.

The global economy is reopening and the oil glut has eased off, prices are rising again.

Het is voornamelijk ‘hoop’ dat ervoor zorgt dat de prijzen opnieuw aan het stijgen zijn want de objectieve cijfers zijn momenteel uiteraard nog niet schitterend. Beleggers proberen dus te anticiperen op betere tijden, die er uiteindelijk wel zullen aankomen. De vraag is enkel of we voor de zomer nog zullen herstellen of pas in de tweede jaarhelft. En wat bij een tweede piek?

Er heerst dus nog altijd wel wat onzekerheid op de oliemarkten, vooral mocht het virus opnieuw zorgen voor lockdowns en harde maatregelen als blijkt dat het aantal besmettingen weer fors toeneemt. In ieder geval, mocht het opnieuw scheef gaan lopen, dan zijn we voorbereid op wat komen gaat en weten we welk effect het heeft op de financiële markten.

Bronnen: Business Insider

Foto: Rute6 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel