Nederland - 11 december 2019 - Aandelen

Aandeel Aramco knalt 10 procent hoger bij opening

door STIJN

Het Saoedische Aramco heeft vandaag zijn beursdebuut gemaakt in een vrij succesvolle IPO. Het aandeel wist meteen bij opening 10 procent te stijgen. De aanvangsprijs ging meteen van 32 riyals naar 35,2 riyals (9,38 dollar). Het is alvast een veelbelovend begin gezien de beursnotering van Aramco al een tijdje in de steigers stond. Beleggers kunnen nu eindelijk participeren.

Over een succesvolle IPO gesproken, die van Saudi Aramco ging zeer goed. Het aandeel steeg met 10 procent tijdens zijn debuut, beleggers zijn dus tuk op het nieuwe aandeel zelfs ondanks de minder positieve vooruitzichten voor olie. De huidige prijs van het aandeel creëert een marktwaarde van 1,88 biljoen dollar, het is daarmee bijna dubbel zoveel waard dan gigant Apple.

Bij de start van de handelsdag was het bedrijf 1,7 biljoen dollar waard, de honger bij beleggers en investeerders heeft er dus voor gezorgd dat het bedrijf plotsklaps nog meer waard werd. Amin Nasser, CEO van Aramco, laat weten zeer tevreden te zijn met het resultaat.

We are happy on the results today. And you have seen the market responds to our results, the company will continue to be the leader globally when it comes to the energy sector and at the same time we are looking at sustained and growing dividends to our investors. At the same time we continue our growth strategy, increasing profitability across cycles.

Succes ondanks risico’s

Aramco heeft begin november een lijst met risico’s vrijgegeven zodat beleggers weten wat ze kopen als ze geld investeren in Aramco. Risico’s omvatten bijvoorbeeld de situatie op de oliemarkt door de tragere wereldeconomie maar ook veiligheidsrisico’s inzake drone-aanvallen door rebellen.

Los van deze waslijst aan risico’s, waren beleggers en investeerders toch overtuigd om deel te nemen aan de IPO. Aramco is dan ook het meest winstgevende bedrijf ter wereld, het is dan ook niet verwonderlijk waarom beleggers massaal intekenen op de Initial Public Offering.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.