Nederland - 30 november 2021 - Aandelen

‘Milde omikron kan goed zijn voor de markten’

door STIJN

Investeerder Bill Ackman heeft een gewaagde uitspraak gedaan, namelijk dat omikron ‘bullish’ kan zijn voor de beurzen. Berichten over een nieuwe variant uit Zuid-Afrika doen de markten wat schrikken uit vrees voor een nieuwe noodzaak om harde lockdowns in te voeren. Maar Ackman blijft positief en ziet een ‘milde’ omikron als een goede zaak voor de markten.

Het lijkt er op dat de markten eventjes weer wat volatieler gaan worden nu er een nieuwe coronavariant is ontdekt in Zuid-Afrika. Vrijdag gingen de beurzen hard onderuit, maandag wisten ze te herstellen maar dinsdag kleuren de markten nog maar eens rood. Ook de Amerikaanse futures voorspellen geen positieve beursdag. De angst overheerst op de markten.

Oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management Bill Ackman blijft echter positief en zei zelfs dat omikron ‘bullish’ kan zijn voor aandelen. Er waren eerder al geruchten dat omikron milder is dan de deltavariant, echter moet dit nog officieel bevestigd worden. De Wereldgezondheidsorganisatie zal weken nodig hebben om hier onderzoek naar te doen.

While it is too early to have definitive data, early reported data suggest that the Omicron virus causes ‘mild to moderate’ symptoms (less severity) and is more transmissible. If this turns out to be true, this is bullish not bearish for markets.

Omikron

De WHO beweert nochtans dat omikron een bron is van grote bezorgdheid en er nog geen duidelijkheid is omtrent de efficiëntie van de huidige vaccins tegen deze variant. Indien omikron daadwerkelijk slechts een milde variant is, en de vaccins hier perfect tegen werken, dan zullen beleggers en investeerders opgelucht kunnen ademhalen.

In dit geval zou Ackman wel eens gelijk kunnen krijgen en kunnen beursindexen een flink pak hoger gaan. Ackman heeft tegenwoordig grote posities in ‘recovery plays’ zoals bijvoorbeeld aandelen van Hilton, Chipotle en Domino’s Pizza. Mocht omikron toch niet zo mild zijn dan men denkt, dan is het perfect mogelijk dat we een kleine herhaling zullen zien van maart 2020.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: fernandozhiminaicela – PixabayLicense

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.