Nederland - 15 november 2020 - Beursbrink

Goud blijft mogelijk overeind ondanks hoop op vaccin

door STIJN

Begin november was het even schrikken op de goudmarkt. Door het hoopgevende nieuws omtrent het vaccin van Pfizer maakt de goudprijs een flinke duik richting de 1.850 dollar. Ondertussen noteert goud alweer boven de 1.900 dollar omdat het aantal besmettingen in de Verenigde Staten torenhoog is. De risico’s op de financiële markten zijn volgens beleggers dus nog niet geweken gezien de evolutie van de goudprijs, aldus analist Daniel Dubrovsky.

Goud maakte begin november één van zijn slechtste dagen ooit mee. Nadat het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer had aangekondigd een COVID-vaccin in bezit te hebben dat voor 90 procent effectief is, daalde de goudprijs van 1.952 dollar naar 1.870 dollar per troy ounce.

Niet onlogisch dat beleggers hun posities in goud verkochten, een werkend vaccin zou veel onzekerheid en twijfels wegnemen omtrent de coronacrisis. Toch weet het gele edelmetaal goed stand te houden. Momenteel is de goudprijs terug hersteld naar 1.901 dollar en dat komt vermoedelijk omdat men schrik van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten.

Onzekerheden

Onlangs liet president-elect Joe Biden weten dat hij voorstander is om de Verenigde Staten in lockdown te brengen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit zou de Amerikaanse aandelenmarkten een tik kunnen uitdelen. Zolang deze twijfel aanwezig is op de markten, zal goud nog een tijdje aantrekkelijk blijven volgens analist Daniel Dubrovsky.

Een andere factor die de goudprijs ondersteunt, is de vertraging en onzekerheid omtrent het Amerikaanse stimuleringspakket. Er is onenigheid tussen Republikeinen en Democraten inzake de omvang van het pakket. Er komt sowieso een extra stimulus voor de Amerikaanse economie, echter willen de Democraten veel meer geld in de economie pompen dan de Republikeinen.

Bronnen: DailyFX

Foro: Tom Check – Flickr – CC BY-NC-SA 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.