Nederland - 17 februari 2019

3 redenen waarom marihuana aandelen en ETFs dit jaar kunnen stijgen

door STIJN

Marihuana aandelen en ETFs hebben vorig jaar de aandacht van de beleggingswereld gegrepen. Vooral toen Canada besliste om recreatieve marihuana te legaliseren. Dit rit is de afgelopen maanden hobbelig geweest, maar sinds begin dit jaar ziet het plaatje er beter uit.

 Er zijn drie factoren die de marihuana markt dit jaar naar hogere sferen kunnen brengen. Wellicht de belangrijkste factor is de globale ‘shift’ richting meer legalisering. Andere factoren die een impact zullen hebben is het groeiend potentieel voor cannabis in de drankindustrie. And last but not least, zakenbanken zijn ‘bullish’ op marihuana aandelen en zien veel opportuniteiten.

Globale legalisering

Marihuana geniet van heel veel aandacht tegenwoordig. Zelfs in de Verenigde Staten van Amerika, waar het illegaal is op federaal niveau, beslissen staten voor zichzelf dat het toch geconsumeerd mag worden, zowel medicinaal als recreatief. En het lijstje van zulke staten wordt alleen maar langer met de tijd. De Amerikaanse overheid gaat één dezer dagen hun beleid moeten herzien.

Verder hoor je ook steeds meer berichten over landen die hun drugsbeleid willen aanpassen om een marihuana markt te kunnen creëren. Zo keurde het Europese parlement onlangs een resolutie goed waardoor landen gemakkelijker kunnen inspelen op deze nieuwe markt.

Potentieel in drankindustrie

Er is veel interesse van drankfabrikanten om producten te maken waar cannabis in is verwerkt. Zo was er vorig jaar een akkoord tussen Canopy Growth en Constellation Brands. Ook het grote Coca-cola lijkt geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met een marihuana bedrijf.

Deze drankgiganten beseffen dat marihuana ontzettend veel potentieel bevat. Vooral fabrikanten van alcoholische dranken willen de trein niet missen omdat ze bang zijn dat marihuana alcohol gaat voorbijsteken. Kwestie van een mogelijke omzetdaling op te vangen met marihuana. 

‘Bullish’

De zakenbank Barclays loopt hoog op met marihuana aandelen. Zij publiceerde onlangs een rapport waaruit blijkt dat ze posities hebben ingenomen in Tilray en Cronos Group. Hun vooruitzichten voor marihuana zijn vrij duidelijk, er valt nog veel rendement te halen in dit segment.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.