België - 25 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

3 van 5 favorieten van Bank Nagelmackers zijn Belgisch

Bank Nagelmackers richtte onlangs een fonds op. Uit dat fonds maakte de Bank recentelijk 5 favoriete aandelen voor 2017 bekend. Van deze 5 aandelen, blijken er 3 Belgisch te zijn.

Merk op, dat in het favorietenlijstje van Bank Nagelmackers twee aandelen zitten die nog niet zo lang geleden de status van smallcap hadden maar ondertussen wel een stevig parcours op de beurs wisten af te leggen en al volgroeid zijn tot midcap of largecap. Dit zijn exact het soort beleggingen waar BeursBrink op inspeelt.

— Meer weten over small caps en hoe je er in investeert? Bekijk deze pagina —

Favorieten

In het lijstje van Bank Nagelmackers zitten: De Waalse fabrikant van bestralingsapparatuur IBA (protontherapie), de UCB-holding achter Financière de Tubize en Picanol (de weefmachineproducent van Luc Tack).

IBA (ticker: IBAB) is wereldwijd de leider inzake bestralingstechnologie, heeft een stevig orderboek voor protontherapie en een gezonde balans. Keerzijde van de medaille is de hoge waardering. Het is dus geen goedkoop aandeel, maar de groei is volgens Nagelmackers heel aantrekkelijk. De huidige marktwaarde van IBA bedraagt 1.15 miljard EUR. Twee jaar geleden bedroeg die nog maar 407 miljoen EUR.

IBA

Tubize (ticker: TUB) is een monoholding waarmee je met een korting in de Belgische farmareus UCB kunt beleggen.

Picanol (ticker: PIC) is een van de marktleiders voor hoogtechnologische weefmachines en noteert op een all-time-high. Er wordt dan ook verwacht dat Picanol voor het boekjaar 2016 recordcijfers zal voorleggen. Picanol heeft momenteel een marktwaarde van 1.5 miljard EUR. Twee jaar geleden bedroeg de marktwaarde nog maar 486 miljoen EUR.

Picanol

De twee andere aandelen die Bank Nagelmackers naar voor schuift zijn een stuk minder bekend: Marr (ticker: MARR) en Spie (ticker: SPIE). Marr is het grootste voedseldistributiebedrijf van Italië en wilt de komende jaren groei neerzetten, zowel organisch als via de overname van kleinere concurrenten. De waardering is in lijn met andere sectorgenoten en het dividendrendement van 3.9 procent is volgens Nagelmackers aantrekkelijk.

Spie is een Franse groep die actief is binnen de sector van multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie. Spie telt 38.000 werknemers, heeft bijna 600 vestigingen en is in 38 landen actief. In Frankrijk en het VK is het bedrijf het nummer drie in zijn sector, in Nederland het nummer twee.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.