Nederland - 24 februari 2023 - Aandelen
door STIJN

Beleggers dumpen aandelen door Federal Reserve

De strategen van zakenbank Bank of America Corp. hebben gemerkt dat beleggers en investeerders overstappen van aandelen en contanten naar obligaties, omdat ze zich schrap zetten voor het risico van agressieve beleidsveranderingen door de Amerikaanse centrale bank.

Wereldwijd stroomde er 7 miljard dollar uit aandelenfondsen, terwijl cashfondsen 3,8 miljard dollar verloren, volgens EPFR Global-gegevens die door de zakenbank werden aangehaald. Obligaties gingen daarentegen er op vooruit met een instroom van 4,9 miljard dollar.

De recente daling op de Amerikaanse aandelenmarkten de afgelopen drie weken doet vermoeden dat beleggers angstig zijn en vrezen dat de Federal Reserve hun agressief rentebeleid een lange tijd zal aanhouden. Ze vrezen dus ook dat de hoge inflatie lang hardnekkig gaat blijven.

Recessievrees

Strateeg Michael Hartnett van de Bank of America herhaalde zijn voorspelling dat de S&P 500 tegen 8 maart zou kunnen dalen tot 3.800 punten, een daling van meer dan 5 procent ten opzichte van de laatste slotkoers. Hij baseert zich op de verwachting dat de hoge rentetarieven de economie gaan vertragen waardoor bedrijfsresultaten minder goed zullen zijn.

De kans op een recessie blijft aanwezig ondanks de betere vooruitzichten. Het is deze vrees die beleggers en investeerders de schrik op het lijf jaagt, dat zien we aan de evolutie van de aandelenkoersen de afgelopen weken.

Bronnen: Sagarika Jaisinghani – Yahoo Finance

Foto: Chris PotterFlickrCC BY 4.0

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

noter onaylı çeviri

1 jaar geleden

This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.