Nederland - 30 augustus 2022 - NFT

Zo hard daalde de 5 grootste NFTs sinds hun recordstanden

door VINCE

Eind 2021 ontstond er een enorme hype omtrent NFTs. De bekendste van dat moment, waaronder de plaatjes van apen en punks, waren overal op het nieuws te zien. Echter sinds die piekperiode voor NFTs, is de hype eromheen een stuk afgezwakt. Hiermee zijn ook de vloerprijzen van de NFTs een stuk verlaagd. We zetten de prijsdalingen van de 5 grootste NFT-collecties o.b.v. market cap voor je op een rijtje. 

De koersen van vloerprijzen voor NFTs zijn te vinden op deze pagina van CoinGecko.

1. Bored Ape Yacht Club; -75%

De meest waardevolle NFT collectie wereldwijd kennen we waarschijnlijk allemaal wel; de Bored Ape Yacht Club (BAYC). Deze apen werden op het hoogtepunt 1 mei 2022 verkocht voor maar liefst een minimum van $420.430!

Sinds dat hoogtepunt zijn de apen van BAYC afgezakt naar een bodemprijs van $104.635, en daarmee zijn ze -75% gedaald.

2. CryptoPunks; -59,5%

De 10.000 unieke pixel-karakters die je hierboven ziet zijn de CryptoPunks. Op 30 maart 2022 behaalde deze collectie zijn hoogste vloerprijs die $241.238 bedroeg.

Ook deze is sinds die piek flink afgenomen tot een huidige stand van $97.647. Dit betekent een daling voor de CryptoPunks collectie van -59,5%.

3. Mutant Ape Yacht Club; -83%

Een erg forse daling zien we bij de Mutant Ape Yacht Club collectie. Waar deze gemuteerde versies van de Bored Apes op 26 april 2022 bij hun recordhoogte nog minimaal verhandeld werden voor $116.666, kan je ze momenteel al aanschaffen voor $19.386.

Dit maakt een daling voor de collectie van maar liefst -83%!

4. LAND; -88%

De grootste daling zien we bij de LAND-NFTs waarmee je een stuk land aanschaft in de Sandbox metaverse. Op 29 november 2021 kostte zo’n digitaal stukje grond nog minimaal $16.013.

Nu zijn deze percelen een stuk goedkoper, namelijk $1.924. Hiermee is een LAND-NFT maar liefst -88% goedkoper geworden.

5. Otherdeed for Otherside; -82%

Een relatief nieuwe collectie van NFTs is de Otherdeeds-collectie. Dit zijn stukken land voor de Metaverse van BAYC genaamd Otherside. 3 dagen na de lancering ervan, op 2 mei 2022, was de vloerprijs met $14.149 het hoogst.

Sindsdien is de vloerprijs steeds lager geworden en staat die momenteel op $2.594. Dit brengt de daling op ongeveer -82%.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.