Nederland - 21 juni 2022 - NFT

De huidige staat van de NFT-markt

door VINCE

De berenmarkt is nog vol aan de gang. We hebben al meerdere artikelen gedeeld over hoe rood de cryptomarkt er bijvoorbeeld uit ziet en hoe het nu met de aandelenmarkten gaat, maar minder over de NFT-markt. Eigenlijk volgt deze markt vrijwel exact de ervoor genoemde markten qua prijskoersen, flink naar beneden dus. De activiteit rondom NFT’s daalde kort ook hard, maar herstelt zich sindsdien goed.

In dit artikel wordt gekeken naar hoe de NFT-markt gepresteerd heeft over de afgelopen maanden, in combinatie met de berenmarkt. Er wordt gekeken naar de prijzen, de activiteit en de 10 populairste collecties worden uitgelicht.

Prijzen van NFT’s

Veel beleggers kijken logischerwijs het eerst naar de prijs van een belegging, zo ook bij NFT’s. Onderstaande grafiek op Nansen laat het verloop van jouw investering zien, wanneer jij $1000 zou investeren over de 500 meest waardevolle NFT-collecties op 1 januari 2022:

Zoals te zien is zou deze investering in mei een flinke daling maken naar zijn beginwaarde en daarna hier nog onder dalen. Deze index geeft een goed beeld van wat de activiteit en beweging van de algemene NFT-markt, dat dus vanaf begin mei sterk negatief gericht is.

Wanneer we dan kijken naar de Blue Chip-10 index op Nansen, dat slechts de 10 grootste en bekendste collecties bevat i.p.v. 500 collecties, zien we een gelijkwaardige grafiek:

Ook hier daalt je investering vanaf mei drastisch tot de beginwaarde en in juni verder.

Het enige wat wel opvalt is dat de eerste 3 dagen van mei, deze top 10 NFT’s nog even een piek eruit persen voordat ze zakken. Dit terwijl de algemene markt geen enkele piekvorm heeft op dat moment.

Maar goed, de algemene trend is hetzelfde: flink omlaag. Als we dit dan vergelijken met de koers andere digitale assets zoals bijvoorbeeld die van Bitcoin op Coingecko, dan zien we eenzelfde patroon:

Ook hier kelderde de koers vanaf begin mei hard. Waar de token op 5 mei nog rond de $40.000 koerste, was dat op 12 mei al onder de $30.000!

Hetzelfde geldt voor ETH die in hetzelfde tijdsbestek van $3.000 naar $2.000 zakte:

Beide tokens bleven de rest van de tijd tot ook door dalen. Maar het blijft niet bij alleen digitale assets, ook de S&P 500 maakt snelle koersdaling door in het begin van mei. Zie hieronder: