Nederland - 13 september 2022 - beleggen

Zakenbank UBS verhoogt dividend

door STIJN

Zakenbank UBS is van plan om hun dividend te verhogen met 10 procent van 0,51 naar 0,55 cent per aandeel en verwachten dit jaar om eigen aandelen in te kopen ter waarde van 5 miljard dollar. Ze verwachten ook in 2023 het dividend te kunnen verhogen en eigen aandelen te kunnen inkopen.

Het gaat UBS voor de wind, de zakenbank draaide de afgelopen maanden voldoende nettowinst om te beslissen het dividend te verhogen met 10 procent. Daarenboven zijn ze van plan om dit jaar voor 5 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen. Allemaal bijzonder gunstig voor het aandeel.

UBS will adjust its accrual for the 2022 ordinary dividend from $0.51 to $0.55 per share – an increase of 10% compared to the previous year. In addition, UBS expects share repurchases to exceed the $5 billion goal for the year 2022. As of 9 September 2022, UBS has bought back $4.1 billion of shares.

De gegevens van dit kwartaal worden begin volgend jaar gepubliceerd en zullen dienen als leidraad voor het jaar 2023. Ze verwachten ook in 2023 eigen aandelen te kunnen inkopen en het dividend opnieuw te kunnen verhogen. Met andere woorden, ze verwachten dat hun cijfers de komende maanden opnieuw zeer positief zullen zijn.

Aandeel

Het aandeel van UBS is op vijf dagen tijd met bijna 10 procent gestegen. Deze stijging houdt vermoedelijk verband met het kapitaal dat is vrijgekomen als gevolg van de beëindiging van de Wealthfront-acquisitie. UBS en Wealthfront zeiden deze maand dat ze waren overeengekomen om de overname door UBS van 1,4 miljard dollar te beëindigen zonder zware gevolgen.

Zürcher Kantonalbank merkte op dat de hogere uitbetaling van UBS een dividendrendement van 3,4 procent opleverde bij de slotkoers van maandag, iets onder het gemiddelde van Europese concurrenten, maar iets boven de consensus van 0,53 dollar per aandeel.

Bronnen: Reuters – CNBC

Foto:  Martin Abegglen – Flickr – CC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.