Nederland - 24 mei 2022 - Aandelen

‘Wij gaan Tesla inhalen tegen 2025’

door STIJN

Volkswagen CEO Herbert Diess is ambitieus, heel ambitieus. Op het World Economic Forum in Davos zei hij dat Volkswagen hun Amerikaanse concurrent Tesla zal inhalen op vlak van verkopen tegen 2025. Diess is er van overtuigd dat, wat Tesla kan, zij beter kunnen. De problemen met het chiptekort en de supply chain zijn overwinnelijk volgens hem.

De Amerikaanse autobouwer Tesla zit momenteel op de troon als het gaat over de meest verkochte elektrische voertuigen. Maar volgens Volkswagen CEO Herbert Diess gaat dit niet lang meer duren. Hij verwacht namelijk dat Volkswagen de scepter zal overnemen tegen 2025.

Tesla currently is in the lead when it comes to EVs, probably also it is the most digital car company already and they have some advantages. We are still aiming at keeping up and probably overtaking by 2025 when it comes to sales.

Tijdens het World Economic Forum in Davos zei Diess dat de problemen omtrent de chipproductie en de supply chain de komende maanden verholpen zullen worden en dat het momentum voor Volkswagen zal gaan toenemen. Hij verwacht verbetering tijdens de tweede jaarhelft.

Verbeteringen

Tesla is volop nieuwe fabrieken aan het bouwen maar dat weerhoudt Volkswagen niet om evenzeer een versnelling hoger te schakelen. Diess zijn doel is om Tesla bij te benen en voorbij te steken. Eens de uitdagingen inzake de wereldwijde toeleveringsketen van de baan zijn, kunnen de Duitsers vol in de aanval gaan. Het chiptekort is echter een ander verhaal.

Dat zal dit jaar nog niet opgelost geraken, echter verwacht Diess wel dat het minder moeilijk zal worden om aan semiconductoren te geraken voor de productie van hun voertuigen. Maar langs de andere kant, men verwacht dat chips nog duurder zullen worden de komende maanden.

Bronnen: Sam Meredith – CNBC

Foto: Marcin Machalski – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.